Conesa vol més transparència i bon govern en la reforma local catalana


Temes relacionats

Conesa: 'Els ciutadans de Valldoreix tenen dret a decidir el seu futur' (21/mai/14)


  • Comparteix:

Conesa, durant la intervenció / Foto: Localpres

Conesa, durant la intervenció / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, veu amb bons ulls el projecte de llei de governs locals de Catalunya perquè defensa els ajuntaments com l'administració més propera a la ciutadania i el principi de subsidiarietat. En una compareixença al Parlament, Conesa demana que el redactat final faci una aposta més profunda per la transparència i el bon govern.



Amb alcaldes d'altres formacions polítiques, Mercè Conesa ha comparegut a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) per avaluar la llei de governs locals de Catalunya, ara en tràmit al Parlament després que fos aprovada pel govern.

L'alcaldessa ha defensat la necessitat d'impulsar aquesta llei per defensar el model municipalista català i per desenvolupar les capacitats de l'actual Estatut. Conesa ha valorat el projecte de llei i l'ha contraposat a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que impulsa el govern espanyol.

Mercè Conesa

Cal donar preponderància a l'administració més propera al ciutadà. És un punt que cal recalcar davant de la normativa del govern espanyol.


Segons Conesa, cal una normativa local reduïda per simplificar el funcionament però sense llacunes que obrin la porta a interpretacions diverses. En aquest sentit, l'alcaldessa ha advertit que el text final ha de deixar clares les competències locals, comarcals i de les vegueries.

Pel que fa als estàndards de la prestació de serveis amb què es vol avaluar els consistoris, Conesa considera que aquest punt hauria de tenir també present la política de costos i les peculiaritats dels municipis a l'hora d'oferir-los.

L'alcaldessa també considera que, en cas de dificultat, la reassignació de competències municipals a administracions supramunicipals ha de ser l'últim recurs.

Conesa també ha demanat que la llei millori en qüestions de transparència i de bon govern.

Mercè Conesa

La transparència i el bon govern encara poden aportar millores en aquesta llei.


El govern va aprovar al juliol de l'any passat el projecte de llei de governs locals de Catalunya, que té com a objectius: determinar i clarificar les funcions de cada nivell de govern; assegurar la sostenibilitat financera i l'eficàcia en la prestació de serveis; simplificar les estructures administratives i evitar duplicitats organitzatives i d'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.