Acord per donar suport a investigar els crims del franquisme, tot i el rebuig del govern a la figura de Garzón


  • Comparteix:

CiU, en contra del paper del jutge Baltasar Garzón en aquest cas

CiU, en contra del paper del jutge Baltasar Garzón en aquest cas

Divergència d'opinions al ple municipal sobre la figura del jutge Baltasar Garzón i la investigació dels crims del franquisme. Tots els grups municipals, tret del PP, han fet palesa la necessitat d'investigar aquests crims, però el govern local, amb majoria de CiU, i el grup d'ERC han rebutjat donar suport a Garzón en el seu procediment judicial en el Tribunal Suprem.

ICV-EUiA ha presentat una moció al ple municipal d'aquest dilluns, amb esmenes d'ERC, per donar suport a la investigació dels crims del franquisme. La proposta ha rebut el suport de tots els grups amb representació al consistori, tret del PP.

Tot i que CiU, amb majoria absoluta, ha donat suport a la proposta dels ecosocialistes, s'ha mostrat contrària a dos dels quatre acords presentats, així com al preàmbul de la moció. L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat aquesta decisió.

Lluís Recoder

Estem d'acord amb que es modifiqui la llei d'Amnistia de 1977 perquè es puguin jutjar els crims del franquisme, però no volem exalçar la figura de Garzón.




El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha titllat aquesta decisió del govern de 'greu'.

Joan Calderon

Vostès diuen que donen suport al primer punt però no al segon i crec que això és molt greu. Crec que ens ho hauríem de fer mirar.




Un dels punts de desacord entre convergents, republicans i ecosocialistes és que la moció exigeix que les víctimes del franquisme que van instar a l'inici del procediment judicial obert pels crims del franquisme puguin ser part en el procediment judicial contra el jutge Baltasar Garzón en el Tribunal Suprem.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Lo justo seria que esta mocion tambien pidiera se investigaran los crimenes cometidos durante las republicas,matanzas como la de Paracuellos del Jarama que en su dia fueron denunciadas ante el juez Garzon y esta decreto su archivo en esta causa fue denunciado Santiago Carrillo como principal responsable segun los archivos hechos publicos despues de la caida del regimen comunista de Moscu. Tambien se deberia investigar el asesinato del sacerdote que por aquel entonces era el parroco de la parroquia de Sant Pere , dicen que el parroco para esconderse cuando entraron las tropas republicanas se disfrazo de campesino, pero que un disminuido psiquico sin malo intencion lo delato y que alli mismo en la estacion lo mataron a golpes de culata, esto ocurrio en tiempos de la republica cuando LLuis Companys era presidente de la misma. Investigar los crimenes SI pero todos porque los asesinados en las checas tienen los mismos derechos que los asesinados por el franquismo. SI A LA LEY DE MEMORIA HISTOCICA PERO PARA TODOS.Aquella fue una querra fraticida hijos de una misma madre luchaban y se mataban entre si, las heridas causaron el mismo dolor en un lado que al otro. JUSTICIA PARA TODOS.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 18/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.