Escura reconeix que ubicar la sala B al Teatre la Unió sortiria més car a l'Ajuntament


  • Comparteix:

La coral de la Unió, durant una actuació

La coral de la Unió, durant una actuació

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha afirmat que convertir el teatre de la Unió Santcugatenca en la futura sala B i l'oferta de 500.000 euros és l'última proposta del consistori per eixugar el deute de l'entitat. Escura ha afegit que aquesta proposta sortiria més cara a l'Ajuntament que crear la sala al costat del Teatre-Auditori, ja que la primera opció implica l'enderrocament del teatre centenari per temes d'estructura i seguretat. Malgrat això, el regidor ha refermat el compromís del consistori d'assumir el deute de l'entitat amb una oferta de 500.000 euros, sobre la qual encara la Unió no s'ha pronunciat.

Després del parèntesi estival, l'Ajuntament i la Unió han encetat de nou les converses per solucionar els problemes econòmics que travessa l'entitat santcugatenca. La proposta del consistori és convertir el teatre de la Unió en un espai de titularitat pública i assumir el deute del col·lectiu amb una oferta de 500.000 euros.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha afirmat que l'Ajuntament encara no ha rebut una resposta oficial de la Unió. En una entrevista a l'informatiu 'Primera Plana', Escura també ha explicat que per al consistori l'opció d'ubicar la sala B al costat del Teatre-Auditori és econòmicament més viable, però que tot i així l'aposta és decantar-se pel recinte de la Unió per salvar l'entitat.

Xavier Escura

Si el teatre passa a titularitat pública, s'ha de tirar a terra i això comportaria un cost de manteniment superior que si anés al costat del Teatre-Auditori


El titular de Cultura ha afegit que l'aposta pel Teatre la Unió com a sala B s'encabiria dins el Pla Local d'Equipaments Culturals, optant llavors a ajudes de la Generalitat.

En cas que la Unió rebutgi finalment l'oferta de l'Ajuntament, Escura ha assegurat que l'àrea de Cultura buscaria alternatives per ajudar el col·lectiu com podria ser la nova línia d'avals a les entitats que recentment ha aprovat el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.