Núria Julià
Vendrem uns quants tortells més que l'any passat, i veiem que la gent ve a encarregar el tortell per poder assegurar-se el seu producte.
L'oferta local inclou des dels clàssics de massapà amb fruita caramelitzada, passant pels tortells de nata, crema o amb formes ben diverses. És el cas de la croissant que presenta com a novetat la pastisseria Petritxol.
Tot i així, el responsable de la pastisseria Sàbat, Jaume Sàbat, ha assegurat que el tortell clàssic de massapà, fruita i sucre glaçat és el més consumit a la ciutat, encara que la demanda de tortells de nata augmenta any rere any.
Jaume Sàbat
Es venen bastants més tortells de massapà, però cada any el tortell de nata i de crema esgarrapa una mica les vendes.
Els tortells contenen al seu interior una figureta d'un rei i una fava. Segons la tradició, qui troba el rei serà coronat i qui trobi la fava pagarà el tortell.
El Gremi de Pastissers de la demarcació preveu que es venguin aquest any uns 895.000 tortells de Reis. Es tracta d'una xifra similar a les vendes del 2014, tot i que per aquest any s'espera un 'petit repunt d'un 1% o un 2%'. La venda de tortells de Reis es concentra entre el 5 i el 6 de gener perquè és un producte que ha de ser menjat el mateix dia. Les famílies catalanes es gastaran entre 20 i 50 euros segons la mida del tortell.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.