El delegat a Catalunya del Front Polisari, Emborik Ahmed, descriu a l'Ateneu la situació del Sàhara


  • Comparteix:

La xerrada d'Emborik Ahmed s'emmarca dins les activitats que SCAPS porta a terme.

La xerrada d'Emborik Ahmed s'emmarca dins les activitats que SCAPS porta a terme.

El poble saharuí se sent desprotegit davant el conflicte amb el Marroc, després que totes les resolucions dictades per l'ONU per engegar un procés de pau no hagin servit per res. Aquest ha estat un dels missatges llençats pel delegat a Catalunya del Front Polisari en una ponència sobre la situació política del Sahàra Occidental, que ha organitzat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí.

Emborik Ahmed considera que el pla de pau proposat per l'ONU arribarà a bon port només si hi ha una clara voluntat política per part del govern marroquí i una fermesa absoluta, en el cas de Nacions Unides i el consell de seguretat.

El Front Polisari estudiarà i debatrà el Pla Baker, que té l'objetiu d'establir un govern provisional al Sahàra sota el règim del Marroc durant cinc anys i després convocar un referèndum d'autodeterminació. El delegat del Front Polisari ha dit que el poble sarahruí se sent 'orfe' després de la inutilitat de les nombroses resolucions dictades per solucionar el conflicte amb el Marroc:

Emborik Ahmed

Ens sentim orfes, perquè des dels anys 60 l'ONU ha fet resolucions per salvar el Sahàra i res de res


El representant sahrauí ha dit que l'aperturisme que ha viscut el Marroc amb el relleu monàrquic és de cara a la galeria, perquè no hi ha accions que demostrin que existeix un procés democratitzador:

Emborik Ahmed

Una de les parts, el Sàhara, ja està d'acord, ara només falta que la intransigència del goevrn del Marroc desaparegui d'una vegada per totes


La xerrada d'Emborik Ahmed s'emmarca dins les activitats que SCAPS organitza dins la seva campanya de sensibilització sobre les colònies de nens sahruís a la nostra ciutat. La propera conferència es farà a mitjans de juny i tractarà les costums i tradicions d'aquest poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.