Mor Jaume Espina, membre fundador de MES Sant Cugat i de diverses entitats del municipi

Espina era col·laborador de Cugat Mèdia i del programa 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

Jaume Espina, a l'estudi de ràdio de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Jaume Espina, a l'estudi de ràdio de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Jaume Espina, membre de MES Sant Cugat, ha mort aquest dimecres als 80 anys, després d'una llarga estada a l'hospital. Espina, col·laborador habitual de Cugat Mèdia, va estar vinculat a diverses entitats esportives i educatives del municipi. Va ser president de la UESC i de l'AFA de l'Escola Catalunya. També va estar vinculat al Club de Futbol Mira-sol Baco, a l'OMET i a la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat. Va concórrer a les eleccions municipals a les llistes d'ERC-MES.

La història d’Espina a Sant Cugat es remunta a l’any 48, quan estiuejava amb la seva família a Mira-sol. Posteriorment, s’hi va instal·lar de forma permanent i hi va viure més de 50 anys.

La seva vinculació amb la ciutat és evident en diversos àmbits. Va formar part de l’AFA de l’Escola Catalunya i això li va servir per impulsar la creació de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET), que en un inici va néixer per promoure la competició esportiva interescolar. Espina també va formar part de la junta de la UESC, club del qual en va ser el president durant 5 anys. En l’àmbit esportiu, també va estar vinculat al Club de Futbol Mira-sol Baco i va ser el primer president de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat.

En l’àmbit social, va ser un dels fundadors, als anys 80, d’una associació dedicada a l’ajuda de drogodependents per lluitar contra el problema de l’heroïna a Sant Cugat.

Professionalment va tenir una carrera exitosa en el món de la multinacional fins que, cansat d’una vida laboral que no l’omplia com a persona, va dedicar-se a l’atenció a la infància, al centre d’educació especial l’Aura, i va ser assessor de la conselleria de Benestar Social i Família. Un cop jubilat, va decidir estudiar la carrera de Periodisme. Arran d’això, Jaume Espina va esdevenir tertulià i col·laborador habitual de Cugat Mèdia i altres mitjans locals de la ciutat.

La mort d'Espina ha generat diverses reaccions al municipi, entre elles la de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i de la UESC.

Espina també va participar molt activament en la vida política de la ciutat. Ferran Villaseñor, amb qui Espina va coincidir al partit socialista i amb el qual va fundar, juntament amb altres persones, el Moviment d’Esquerres Sant Cugat (MES), ha lamentat la pèrdua i ha declarat a Cugat Mèdia que una de les millors coses del seu pas per la política va ser tenir l’oportunitat de conèixer a persones com Jaume Espina.



Ferran Villaseñor

"Ha estat una pèrdua molt gran. Amb el Jaume ens vam conèixer fa molts anys, quan estàvem al partit dels socialistes i vam ser alguns dels fundadors de MES Sant Cugat."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.