La llibreria Paideia té un espai en línia a la plataforma que planta cara a Amazon

Bookshop.org ha arribat aquest dilluns a l'Estat espanyol amb el suport de 200 establiments, després del seu èxit als EUA i el Regne Unit


  • Comparteix:

Una seixantena de llibreries catalanes ja formen part de la plataforma / Foto: Bookshop.org

Una seixantena de llibreries catalanes ja formen part de la plataforma / Foto: Bookshop.org

La llibreria Paideia, al carrer de Sant Maria de Sant Cugat, és una de les 60 llibreries catalanes que formen part de la plataforma de venda de llibres en línia Bookshop.org, operativa des d'aquest dilluns a tot l'Estat espanyol amb més de 200 llibreries donades d'alta. Bookshop.org es posiciona com 'una alternativa a les grans cadenes de comerç en línia' que, sumant-se a altres iniciatives com Todostuslibros, permet que les llibreries independents puguin competir en la venda de llibres a distància. En aquest sentit, Bookshop.org ha establert un pacte amb CEGAL per treballar junts en enfortir l'estratègia digital de les llibreries independents.

Els promotors de la iniciativa, que també està disponible en català, són els copropietaris de la Memòria del Gràcia de Barcelona. Arran dels reptes del mercat de la venda en línia que van sorgir durant la pandèmia, van conèixer l'existència de Bookshop.org, ja implementat amb èxit als Estats Units i al Regne Unit, i van impulsar la seva adaptació a l'Estat espanyol.

A Bookshop.org les llibreries de proximitat tenen la seva botiga en línia on els lectors poden rebre recomanacions basades en el criteri expert de les llibreteres en lloc de recomanacions basades en algoritmes, el que fa que les llibreries puguin fer valdre la seva gran capacitat de prescripció. Les llibreries reben el marge de les vendes de llibres que generen a la plataforma (25% del preu del llibre). Bookshop.org s'encarrega de la gestió del catàleg i la logística dels enviaments.

Des de la seva obertura als Estats Units (gener del 2020) i al Regne Unit (novembre del 2020), Bookshop.org ha aconseguit assolir vendes per valor de 55 milions de dòlars generant més de 13 milions de dòlars per a les més de 1.500 llibreries independents adherides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.