Els embassaments que abasteixen Sant Cugat, al 60% de la seva capacitat

La manca de pluges ha reduït les reserves un 26% respecte a fa un any


  • Comparteix:

Estat actual del pantà de Sau / Foto: ACN

Estat actual del pantà de Sau / Foto: ACN

Els cinc embassaments que abasteixen d'aigua Sant Cugat es troben al 60% de la seva capacitat amb gairebé 350 hectòmetres cúbics. Això suposa un 26% menys d'acumulació respecte a fa un any, quan aquests mateixos reservoris del sistema Ter-Llobregat i de la conca del Llobregat estaven a poc més del 85%, amb 526 hectòmetres cúbics. Es tracta d'uns nivells poc habituals per aquestes dates, ja que segons l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), la mitjana de l'última dècada dels mesos de febrer se situa prop del 75% de la capacitat.

Els embassaments de la conca del Ter (Sau i Susqueda) estan entre el 46 i el 65% de la seva capacitat, respectivament. Aquests mateixos reservoris se situaven per sobre del 80% fa un any. D'altra banda, els embassaments de la conca del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) es troben per sobre del 60% de la seva capacitat, quan fa un anys estaven al 87%.

Aquest descens en els nivells dels embassaments es dona en el conjunt de reserves de Catalunya. Segons l'ACA, els recursos actuals se situen al 55% del total amb poc més de 380 hectòmetres cúbics d'aigua, lluny dels nivells del febrer del 2021. Llavors, tots els recursos hídrics registraven el 85% de la capacitat màxima, amb 590 hectòmetres cúbics. Es tracta d'una davallada del 30% del volum de les reserves.

El Ter-Llobregat s'aproxima a l'estat de prealerta
Les reserves del sistema Ter-Llobregat, que abasteix al voltant de 5 milions de persones de l'àrea metropolitana, inclòs Sant Cugat, garanteixen totes les demandes per a un període de 10 mesos, tot i els nivells baixos. No obstant això, per alentir el descens dels embassaments, les dessalinitzadores catalanes (Llobregat i Tordera) estan incrementant la seva producció, passant dels 0,8 m³/s a 2,12 m³/s, cosa que suposa que passar d'una producció del 20-30% al 85% del conjunt de la seva capacitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.