La 'ruta lila' d'ERC comença a Sant Cugat amb motiu del 8M

La campanya fa una crida a les dones per denunciar les desigualtats en l'àmbit laboral i econòmic


  • Comparteix:

La 'ruta lila' a la plaça de l'Om / Foto: Cugat Mèdia

La 'ruta lila' a la plaça de l'Om / Foto: Cugat Mèdia

La 'ruta lila' d'ERC ha donat el tret de sortida aquest dissabte des de la plaça de l'Om amb una furgoneta que recorrerà els principals municipis de Catalunya per lluitar contra la bretxa salarial. L'eurodiputada santcugatenca Diana Riba i l'assesora d'imatge Marta Pontnou han presentat l'acte denunciant la desigualtat econòmica que pateixen les dones en nombroses situacions. La vicesecretària general de Feminismes d'ERC, Raquel Sans, i l'alcaldessa, Mireia Ingla, tambè han assistit a la trobada.

ERC ha posat en marxa una campanya contra la bretxa salarial per denunciar les nombroses situacions que expliquen la desigualtat entre homes i dones. La 'ruta lila' vol recórrer els principals municipis de Catalunya amb una furgoneta .

L'eurodiputada santcugatenca Diana Riba ha manifestat la necessitat de prendre mesures contra la desigualtat, ja que si no s'actua aviat hi romandrà a Catalunya en 2050. La vicesecretària general, Raquel Sans, ha afirmat que "moltes dones són expulsades en l'àmbit laboral quan tenen fills" i que per agafar força, s'ha de "treballar en política des de totes les institucions".

La iniciativa del partit polític va començar el 22 de febrer, coincidint amb el dia de l'equitat salarial i posarà fi el 3 de novembre, dia de l'any en què les dones deixen de cobrar en comparació al que reben els homes. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha valorat positivament que Sant Cugat sigui el primer municipi català en liderar la ruta i ha destacat que "aquest és el treball d'ERC: defensar els drets de les dones".









Mireia Ingla

És important que les institucions estiguin liderades per dones per tal de fer polítiques a favor de les dones i, per tant, aquest reconeixement per part de Sant Cugat, que és una ciutat amb una alcaldia d'Esquerra Republicana amb una alcaldessa, però sobretot també perquè tenim aquest compromís de fer polítiques feministes.

Raquel Sans

La voluntat d'aquesta ruta és generar consciència que la bretxa salarial és una de les principals causes de desigualtat entre homes i dones en l'àmbit laboral, que estem parlant d'una diferència salarial de 6.000 euros a l'any i que moltes vegades ni tan sols hi ha aquesta consciència que aquesta diferència existeix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.