Sant Cugat redueix un 50% el preu dels títols d'autobús urbà

Les noves tarifes, fomentades per les ajudes del govern de l'Estat, entren el vigor aquest dijous i tindran vigència fins al 31 de desembre


Temes relacionats

Sánchez anuncia la gratuïtat dels abonaments de Rodalies (12/jul/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El preu dels títols multiviatge dels autobusos urbans es reduirà un 50% a partir d'aquest dijous. L'Ajuntament de Sant Cugat aprofita les ajudes directes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per la reducció temporal del preu del transport, del 30%, i la completa amb un 20% addicional perquè la rebaixa sigui a la meitat. Les noves tarifes entren en vigor aquest dijous i tindran vigència fins al 31 de desembre.

El govern de l'Estat ja va anunciar una sèrie de mesures per respondre a la inflació i l'encariment, entre d'altres, de l'energia i dels combustibles, com per exemple la gratuïtat dels abonaments de Renfe. Des de l'Ajuntament, a més, s'assumeix el 20% dels preus actuals perquè la rebaixa sigui superior. L'objectiu, segons el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, és reduir l'impacte econòmic en la mobilitat de la ciutadania i fomentar el transport públic a la ciutat. En declaracions a Cugat Mèdia, Soler ha explicat que la despesa surt de partides del pressupost amb saldos positius.

La mesura s'afegeix a la rebaixa dels títols integrats de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que també es poden utilitzar als autobusos urbans de la ciutat i que, en funció de la tipologia de títol, tindran una reducció del 30% o bé del 50%.

Noves tarifes


El preu del bitllet senzill (1,89 euros) es manté, ja que es vol incentivar l'ús habitual del transport públic en els desplaçaments urbans. Sí que es redueix la T-10, que passa de costar 9,05 euros a 4,50 euros i la Targeta ciutadana en les seves diferents modalitats. La Targeta ciutadana T-10 (11 viatges), també costarà 4,50 euros, mentre que la T-20 (22 viatges) passa de 16,30 euros a 8,15 euros, la T-30 (33 viatges) de 23,46 a 11,75 i la T-50 (55 viatges), de 37,91 a 18,95 euros.

La T-10 es podrà adquirir exclusivament a bord dels autobusos urbans i deixa de vendre's en altres tipus d'establiments. La Targeta ciutadana es continuarà tramitant a través de la Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i les recàrregues amb les noves tarifes es podran fer telemàticament, com és habitual. La validesa dels títols adquirits l'any 2022 i anteriors serà fins al dia 15 de gener de 2023.


Pere Soler

Fem aquest complement per arribar fins al 50% perquè entenem que és una mesura que pot servir per apaivagar la crisi econòmica i també per incentivar el transport públic. Hem buscat en partides que tenien saldos positius, sobrants, per poder fer front a la despesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.