La Policia Local impedeix una penjada de cartells de protesta al parc del Bosc de Volpelleres

Segons l'Ajuntament, els activistes tampoc no tenien el permís dels Mossos per manifestar-se aquest dimecres


Temes relacionats

Comencen els treballs previs per a la construcció de l'escola La Mirada ( 7/nov/22)


  • Comparteix:

Penjada de cartells d'aquest dilluns al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Penjada de cartells d'aquest dilluns al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La Policia Local de Sant Cugat ha aturat aquest dimecres una acció de SOS Bosc de Volpelleres per penjar cartells a l'entorn natural on acaben de començar les obres de construcció de l'escola La Mirada. Segons ha avançat el Nació Digital i ha confirmat Cugat Mèdia, els agents han argumentat la negativa amb l'Ordenança de Convivència Ciutadana en mà. Aquesta normativa recull que està prohibit penjar cartells en arbres, tret que es demani permís, cosa que els activistes no haurien fet, segons fonts municipals.

L'ordenança, al punt 7.3, estableix la prohibició d'"utilitzar l'arbrat per clavar-hi cartells". Per penjar-hi qualsevol element, indica la normativa "cal autorització de l'Ajuntament i s'haurà de fer en les condicions que s'assenyalin".

D'altra banda, segons expliquen des de l'Ajuntament, la Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior, com a organisme competent, havia rebutjat la petició de SOS Bosc de Volpelleres per manifestar-se aquest dimecres. L'administració ho ha denegat perquè no s'ha presentat amb els 10 dies d'antelació reglamentaris. En tot cas, els activistes estan a l'espera de rebre el vistiplau per a la protesta que han convocat aquest divendres.

Queixes de l'AAVV Volpelleres

L'Associació de Veïns de Volpelleres ha fet una publicació aquest matí a les xarxes socials on es queixava d'una pintada en una parada d'autobús amb la frase 'Salvem el bosc'. Des de la plataforma SOS Bosc de Volpelleres s'han desmarcat d'aquesta acció: "Pels cartells reivindicatius que fem servir utilitzem tela i cordill, també fem servir cartró i pintura per les teles i cartrons i fang per les figures de ceràmica dels arbres".


Paral·lelament, SOS Bosc de Volpelleres ha emès un comunicat on lamenta que l'Ajuntament no hagi respost a la petició de "crear urgentment una taula de diàleg conjunta amb l'AFA" de l'escola La Mirada.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Demà a les 11 , aniré al bosc de Volpelleres, per compromís ecològic, per coherència i perquè estimo Sant Cugat del Vallès. Greenpeace (Rainbow Warriors) Seguim.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 10/nov/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.