Hora Bruixa alerta de les narratives del terror sexual

Amb motiu del 25N, dia internacional contra les violències masclistes, el col·lectiu organitza una manifestació i un taller d'autodefensa feminista


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la campanya d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la presentació de la campanya d'Hora Bruixa / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu feminista Hora Bruixa organitza diverses activitats amb motiu del 25-N, dia internacional contra les violències masclistes. Enguany, ha volgut posar el focus en el terror sexual exercit sobre les dones. Sota el lema 'Juntes fem caure la por', l'entitat fa una crida a la mobilització ciutadana per teixir una resposta feminista. El mateix 25 de novembre Hora Bruixa organitza una manifestació-performance a les 19 h a la plaça de Lluís Millet. L'endemà, dissabte 26 de novembre, faran un taller d'autodefensa feminista i un vermut musical a càrrec de Rude Girl, a les 11 h al Casal Torreblanca.

La campanya s'ha desplegat a través de les xarxes socials amb la voluntat de denunciar públicament la política de la por. En aquest sentit, defineixen el terror sexual com "una de les estratègies del patriarcat per exercir control social sobre les dones i privar-les de les seves llibertats", ha explicat Júlia Somoza, membre del col·lectiu. "El terror sexual embolcalla missatges que aparentment són inofensius i acaba generant un imaginari de por i control que impedeix a les dones ocupar lliurement l'espai públic", ha afegit Somoza.

Per aquest motiu, Hora Bruixa elaborat un mapa on les dones poden assenyalar els punts de la ciutat on han passat por. Fa dues setmanes que estan als carrers per recollir les vivències de les santcugatenques. L'objectiu és "visibilitzar i conscienciar que encara que ens sembli que Sant Cugat és una ciutat molt segura també hi passen coses", ha detallat Somoza.


Júlia Somoza

El terror sexual embolcalla missatges que aparentment són inofensius com "no tornis sola de nit", "no pugis al cotxe amb estranys", "no caminis per carrers foscos"... i així el que s'acaba generant és un imaginari de por i de control que ens impadeix a les dones ocupar lliurament l'espai públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.