L'aparcament de davant el CAP reobrirà com a zona d'estacionament lliure

L'Ajuntament està tramitant l'expropiació de l'espai, tancat fa un any i mig


  • Comparteix:

Estat actual de l'aparcament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Estat actual de l'aparcament / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament vol expropiar els terrenys de l'antic aparcament de davant del CAP Sant Cugat per reobrir l'espai per a estacionament lliure, sense pagament. Segons ha explicat a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, aquest procés d'expropiació, que ja està treballant el consistori, està pendent de què l'autoritat competent marqui el preu de l'operació. Una vegada completat, i recuperat el solar com a municipal, la intenció és tornar-lo a habilitar per poder acollir l'aparcament de vehicles.


Foto: Ajuntament
Mapa amb la ubicació de l'aparcament / Foto: Ajuntament


L'aparcament, de propietat privada però que explotava l'Ajuntament, va quedar tancat el juliol del 2021. Des del 2002 i fins llavors, els propietaris havien cedit el terreny -qualificat com a zona verda- a l'Ajuntament a canvi d'una indemnització pel temps en què el consistori n'ha fet ús com a aparcament, així com una permuta amb un altre solar on s'havia de construir habitatge.

Era en virtut d'un conveni de reparcel·lació amb Promusa del 2013 pel qual al terreny, situat al carrer de l'Abat Armengol -propietat municipal-, s'hi construiria habitatges i una part d'aquests serien per als propietaris del solar de l'aparcament i l'altra de promoció pública. L'acord va quedar paralitzat amb el tancament de l'aparcament i el retorn de l'actual govern de l'ús de l'espai als propietaris.

En aquest any i mig, la situació ha quedat immòbil, més enllà dels contenciosos que mantenen una part dels propietaris. Ara, però, l'Ajuntament ha decidit optar per l'expropiació d'aquesta zona verda i compensar l'ús municipal fet fins ara segons el que marquin les resolucions dels contenciosos. De moment, l'expropiació afecta només la part dels terrenys on s'ubicava l'aparcament, que com a zona verda no pot ser explotat econòmicament per a l'estacionament ni s'hi pot construir.

Pel que fa al conveni, el tinent d'alcaldia el dona per caducat, ja que no és possible per a l'Ajuntament complir amb les obligacions que s'hi estableixen. Una vegada completada l'expropiació d'aquesta part, l'Ajuntament valorarà què en fa amb la resta del sector que és de titularitat privada, d'aquests mateixos propietaris.


Francesc Duch

Una vegada sigui municipal podrem obrir l'aparcament i fixarà un preu per acabar de desbloquejar la situació. Amb aquesta primera fase d'expropiació podrem obrir l'espai a la ciutadania



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.