Acord entre Valoriza i els treballadors per prorrogar el conveni i establir taules salarials

CCOO ha desconvocat definitivament les concentracions de protesta del col·lectiu de la recollida de residus


Temes relacionats

Ajornada la concentració dels treballadors del servei de recollida de residus ( 6/feb/23)

Convocades protestes dels empleats del servei de recollida de residus per l'incompliment del conveni ( 3/feb/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la recollida de residus a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la recollida de residus a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Els treballadors de l'empresa Valoriza, concessionària del servei de recollida de residus a Sant Cugat, han desconvocat les concentracions previstes per a tots els dilluns de febrer a la plaça de la Vila. Segons ha explicat el responsable de comunicació d'Afiliació i Eleccions Sindicals de CCOO, Carles Sala, treballadors i empresa han arribat a un acord aquest divendres segons el qual s'ha aprovat una pròrroga del conveni i unes taules salarials per al 2023.

Els treballadors de Valoriza van alertar a principis de febrer d'incompliments per part de l'empresa d'acords assolits amb la renovació del conveni que es va fer el 2021. El sindicat Comissions Obreres (CCOO) assegura que els empleats tenien el salari congelat i que no hi havia interlocució per part de la companyia "per donar solució a la situació de la concessió i de les demandes dels treballadors".

També van lamentar que l'Ajuntament no s'hagués pronunciat sobre el futur de la concessió, que va acabar l'any passat i que es troba en situació de pròrroga fins al març. Segons ha explicat Sala, a la taula de negociació celebrada aquest divendres, l'Ajuntament ha expressat la voluntat de treure a concurs el contracte "en la major brevetat possible".

Per la seva banda, l'Ajuntament ha confirmat, mitjançant un comunicat, que "l'apropament de postures entre empresa i treballadors permetrà mantenir el servei de recollida d'escombraries amb normalitat i en els termes que el concessionari té adjudicats". A més, en el mateix comunicat, l'equip de govern ha confirmat la intenció d'aprovar "el mes de març" el plec que ha de regir el nou contracte de residus, el qual "millorarà substancialment aquest servei, adaptant-lo a les necessitats actuals i futures de la ciutat".


Carles Sala

Després de negociar amb l'empresa, hem arribat a un acord per a una pròrroga del conveni i unes taules salarials per al 2023.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.