ACPC: 'La premsa comarcal està més viva que mai i és un model a Europa'

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal entrega els seus premis en reconeixement de la feina feta pels mitjans locals durant el 2022


  • Comparteix:

Francesc Fàbregas i Marc Melillas en l'entrega del premi a La Xarxa en l'acte de l'ACPC / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Fàbregas i Marc Melillas en l'entrega del premi a La Xarxa en l'acte de l'ACPC / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha acollit la 15a Convenció i la 41a Assemblea Ordinària de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), on també s'han entregat una sèrie de premis per reconèixer la feina feta pels mitjans locals durant l'any passat. El president de l'ACPC, Francesc Fàbregas, ha afirmat que 'la premsa comarcal es manté més viva que mai i que són un model a Europa i un model a seguir'.

Durant l'assemblea ordinària s'han celebrat les eleccions a la junta de govern de l'entitat en què Francesc Fàbregas repeteix presidència en una nova junta amb cares noves i que per primera vegada serà totalment paritària amb sis homes i sis dones.

A l'entrega de premis s'han reconegut els millors treballs periodístics en l'àmbit local del 2022 en les categories de millor portada que s'han endut 'La Veu de l'Anoia', 'Sió' i 'El Cérvol', també en millor fotografia periodística que han reconegut a 'El 9 Nou', 'Llum i Guia', 'Som Rurals', i 'Cassadigital.cat', i també s'ha designat a 'La Veu de l'Anoia.cat' com a millor publicació digital.

A més, també s'ha premiat la trajectòria de tots aquells mitjans que complien efemèrides des dels 25 als 50 anys, com per exemple 'El Segre' que n'ha fet 40 o 'El 9 Nou' amb 45. I finalment, també se li ha donat un premi a 'La Xarxa' en reconeixement del seu suport a la premsa comarcal. El conseller delegat de La Xarxa, Marc Melillas, ha reafirmat la vocació de 'La Xal' amb el periodisme de proximitat, i s'ha definit com un punt de suport i de trobada amb la premsa comarcal.

En la clausura de l'acte, el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, tot i que ha afirmat que durant la campanya electoral que s'aproxima "seran claus", també ha incentivat a tots els mitjans locals a seguir fent la feina més enllà i convertir-se en "el tercer poder" de les seves comunitats.


Marc Melillas

Tenim vocació al periodisme de proximitat, la 'XAL' és una estructura de suport a l'audiovisual, però evidentment tenim un punt de trobada molt gran amb la premsa comarcal, i evidentment el que ens uneix és la comunicació local, la comunicació de proximitat. I estem molt contents d'aquest reconeixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.