Hora Bruixa celebra 10 anys amb la mateixa empenta revolucionària i feminista del primer dia

Han preparat una festa popular per engrescar la ciutadania per al dissabte 10 de juny


  • Comparteix:

Júlia Somoza (esquerra) i Maria Gordillo, d'Hora Bruixa, a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Júlia Somoza (esquerra) i Maria Gordillo, d'Hora Bruixa, a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa, el col·lectiu de dones feminista i revolucionari de Sant Cugat, celebra enguany la seva primera dècada de vida i ho vol celebrar amb tota la ciutadania. És per això que el dissabte 10 de juny organitza una festa popular des de l'11 h i fins ben entrada la matinada a la plaça d'en Coll. Durant aquest temps, Hora Bruixa ha estat present al carrer, amb reivindicacions i amb participacions actives més enllà de les jornades del 8 de març i el 25 de novembre. Maria Gordillo i Júlia Somoza han visitat Cugat Mèdia i han explicat la seva lluita en una entrevista que poden recuperar.

ESCOLTA-HO

"Celebrar aquest 10è aniversari és motiu d'alegria, ja que vol dir que fa 10 anys unes companyes van decidir organitzar-se i durant tot aquest temps no hem fet més que créixer. Ser aquí avui significa reivindicar la trajectòria que hem fet i és quelcom per valorar i celebrar", ha dit Júlia Somoza, membre del col·lectiu.

Les membres de l'entitat han explicat que valoren el canvi que hi hagut de com es "llegeix" el feminisme a nivell social i polític en aquests darrers anys, tot i que critiquen com el poder també ho ha "utilitzat per fer-se'l seu i l'ha disfressat d'aquest suposat feminisme liberal", ha dit Somoza, que ha afegit que "aquest fet acaba en situacions contradictòries com que Zara acaba fent samarretes feministes cosides per dones explotades". Per a Hora Bruixa, fets com aquests "desvirtuen la nostra lluita" i és que com lamenta Somoza "que se'n parli més no sempre és una bona notícia".

Hora Bruixa es mostra preocupada, d'altra banda, perquè "a Sant Cugat veiem com han crescut, en els darrers anys, els centres d'estètica, centrats en la imatge corporal de les dones, especialment".

El col·lectiu també ha volgut alertar sobre la imminent entrada de Vox al ple municipal amb dos regidors "i els cinc que sumen amb el PP", ha dit Maria Gordillo, que ha dit estar "preocupada" per la situació "perquè sabem que van contra nosaltres i contra els nostres drets, i si aquesta gent avança és que nosaltres retrocedim, i no simbòlicament, és que li va la vida a la gent", ha conclòs.

PROGRAMA D'ACTIVITATS DELS 10 ANYS D'HORA BRUIXA

Per celebrar l'efemèride, Hora Bruixa organitza una jornada amb activitats "per a totes les edats": xerrades, tallers, concerts i més. El col·lectiu vol que aquesta trobada sigui un espai "on fer poble i seguir teixint xarxa".

  • 11 h. Paradetes (durant tot el matí)
  • 12 h. Xerrada. 'Bruixes d'ahir, bruixes d'avui'
  • 13 h. Vermut amb Rude Girls
  • 14 h. Dinar popular
  • 16:30 h. Tallers
  • 18 h. Balls de plaça amb Calcetes Tradis
  • 19:30 h. Micro obert de poesia
  • 20 h. Acte polític
  • 21 h. Sopar popular
  • 22 h. Show de dancehall + PDs
  • 02 h. Final de festa a l'Afònic amb PD Antígona



  • Júlia Somoza

    Estem molt contentes de poder-ho celebrar. Això vol dir que fa 10 anys que unes companyes van començar a organitzar-se i durant tot aquest temps no hem fet més que créixer. Ser aquí avui significa reivindicar la trajectòria que hem fet i és quelcom per valorar i celebrar.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.