Ajornat una setmana el desnonament del Bloc l'Escaleta

Una setantena de persones s'ha concentrat davant l'edifici durant tot el matí


Temes relacionats

Rebuig veïnal al desnonament del Bloc l'Escaleta (12/jun/23)


  • Comparteix:

El desnonament de l'edifici ocupat de carrer de les Escaletes, anomenat Bloc l'Escaleta, ha quedat ajornat una setmana. Després d'una negociació entre la comitiva judicial, el Sindicat de Llogateres i els joves que l'ocupen; la propietat ha accedit a donar una setmana més als ocupants per trobar una alternativa habitacional. El col·lectiu ha comptat amb el suport d'una setantena de persones, entre ells veïns del mateix carrer, que s'ha concentrat des de primera hora del matí per intentar evitar el desnonament. Al bloc hi viuen vuit joves, que van accedir-hi quan era propietat de la Sareb i que ara s'enfronten a un llançament sol·licitat per una nova propietat, una empresa.



De fet, els veïns defensen que des que hi ha els ocupants, l'edifici està en millors condicions i han creat vincles de veïnatge. I aquest suport s'ha fet notar aquest dijous. Una setantena de persones s'ha concentrat a les portes del bloc per evitar el desnonament. Amb pancartes als edificis i preparats per intentar bloquejar l'entrada de la comitiva judicial, finament la concentració -i la negociació- ha aconseguit ajornar la data de llançament.

La comitiva judicial tornarà per executar el desnonament dijous vinent i la previsió és que ho faci acompanyada per requeriment judicial d'efectius dels Mossos d'Esquadra.

El bloc, ubicat al número 3 i que estava abandonat, està ocupat des de fa tres anys i mig. En aquest temps, els ocupants han intentat rehabilitar-ho i han obert els baixos a altres col·lectius, com la Xarxa de Recuperació d’Aliments i el sindicat CGT Pins del Vallès, que hi tenen la seu.






Mariona Bota

Hem intentat poder mediar per poder tenir temps i tenir alternatives. L'última paraula la té la propietat, que ens ha donat set dies i amb petició de Brimo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.