Mig segle d'interiorisme a Sant Cugat en mans del negoci familiar Ridox

El comerç santcugatenc s'ha convertit en un referent de venda de cortines de qualitat i en assessorament d'interiors


  • Comparteix:

L'interior de la botiga local Ridox / Foto: Cugat Mèdia

L'interior de la botiga local Ridox / Foto: Cugat Mèdia

La botiga santcugatenca Ridox ha arribat al mig segle de vida després de convertir-se en referència local en la venda de cortines i disseny d'interiorisme sense perdre l'esperit familiar del negoci. Tot va començar en l'any 1973, quan Annie Josette Barbaste va decidir, conjuntament amb el seu marit, obrir un negoci enfocat en aquest sector. Cinc dècades després i tres canvis de local, Ridox continua venent cortines i ajudant a decorar, tant a propietats privades com a professionals, com el primer dia.

Avui dia, qui en té la propietat del local és la filla de la parella qui un dia va decidir aixecar la persiana del negoci. Ella és Natalia Roca, qui ha obert les portes a la botiga a Cugat Mèdia per conèixer la fita, que és arribar als 50 anys de vida d'un comerç local. Roca s'ha mostrat molt orgullosa per haver complert mig segle, tot i això, no tenen la intenció de fer una gran celebració més lluny del que ja han planejat; repartir un petit detall entre els clients i fer un redisseny del logotip de la marca.

En el 1973, la botiga Ridox es trobava en el carrer Valldoreix, i després de fer un pas per la via que rep el nom de Doctor Murillo, ara es troben al carrer Sant Jordi. El negoci sempre ha estat situat en la zona més cèntrica del municipi, cosa que els ha permès "fidelitzar a la clientela". A més, la participació de Ridox en els concursos d'aparadors va provocar que "arribéssim a més gent i fer conèixer la botiga", ha explicat Roca.

Aquesta és la façana del tercer local on ha existit el negoci Ridox

Aquesta és la façana del tercer local on ha existit el negoci Ridox / Foto: Cugat Mèdia

Des que era jove, la filla de Barbastre també es va interessar en aquest món, i per això va decidir estudiar interiorisme, factor que a la llarga li va permetre agafar el negoci familiar. D'ençà que va agafar el relleu de la seva mare a qui considera que és una persona influent i important en el sector, Roca ha continuat oferint el seu servei a segones i terceres generacions que havien estat ateses, en un principi, per la seva mare.

A més, en els actes commemoratius dels 30 anys de la Botiga al Carrer, el negoci va rebre una placa commemorativa en mans de l'Ajuntament on es van reconeixer la tasca i el recorregut de diversos comerços de la ciutat.

El que està clar és que, en principi, Ridox té encara un llarg recorregut dins el teixit comercial de la ciutat de Sant Cugat. Com ha explicat Roca, el seu fill fa ja tres anys que treballa al negoci familiar i s'està formant en estudis d'interiorisme i decoració. Per tant, l'actual propietària veu "molt bé" el futur de la botiga i confia que Ridox perdurarà en el temps.


Natalia Roca

La clau de l'èxit es troba en la meva mare, qui té molt bon gust, i, avui dia, continua sent molt important dins d'aquest món. A més, com a punt destacat, és que encara decorem cases de particulars que són de segones i terceres generacions



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.