La fibra òptica municipal arriba als districtes, a Valldoreix i a Can Barata

L'Ajuntament de Sant Cugat ha ampliat la xarxa de connectivitat gràcies a la subvenció del fons Next Generation


Temes relacionats

La seguretat dels ciclistes a Sant Cugat, principal preocupació de l'Assemblea de la Bici (21/set/23)

Sant Cugat estrena nous carrils bici per facilitar l'arribada a l'escola (10/set/23)

La Generalitat estudiarà crear un carril bici als Túnels de Vallvidrera per connectar Barcelona i Sant Cugat (24/ago/23)


  • Comparteix:

Sant Cugat gaudirà de 35 quilòmetres nous de fibra òptica municipal / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat gaudirà de 35 quilòmetres nous de fibra òptica municipal / Foto: Cugat Mèdia

La fibra òptica municipal s'estén a zones allunyades del centre de Sant Cugat i arriba, per primera vegada, a Mira-sol, la Floresta, les Planes, Valldoreix i Can Barata. Després d'anys de reivindicacions per part d'aquests territoris, l'Ajuntament ha ampliat la xarxa de connectivitat gràcies a la subvenció del fons Next Generation. Un fons que ha aportat el 90% del cost dels treballs (3,6 milions d'euros) i que ha permès que la ciutat millori la connexió de diverses dependències municipals, així com la instal·lació de càmeres destinades a l'estudi de la mobilitat. L'ampliació suposa incrementar en 35 quilòmetres de cable de fibra òptica, que passarà a ser de més de 65 quilòmetres.

Les obres d'ampliació han estat finançades pels fons Next Generation Europea, un servei que té per objectiu fomentar la participació d'empreses catalanes en projectes estratègics. Els projectes executats també han servit per instal·lar càmeres per la captació d'imatges que permetran l'estudi i la posterior millora de la mobilitat a Sant Cugat en el futur.

Aquestes càmeres també han de servir per controlar l'accés a les zones de baixes emissions o amb restriccions. En aquest sentit, s'ha apuntat que, amb aquest conjunt de millores, tots els punts d'accés a l'Anella Verda han quedat videovigilats. A més, també s'han adquirit nous servidors per emmagatzemar dades amb major resolució.

El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, que ha visitat un dels nous nodes de fibra òptica aquest divendres, ha assenyalat que "Sant Cugat necessitava continuar millorant les seves infraestructures per créixer i avançar com a ciutat". En aquesta línia, ha recordat que "la implementació de càmeres permetrà fonamentar el pla de mobilitat de la ciutat en dades absolutes".

Avui dia més del 95% de les llars de Sant Cugat ja tenen accés a la xarxa de fibra òptica, segons dades del consistori. Pel que fa als edificis públics i equipaments municipals, gairebé el 100% disposen ja de fibra òptica.


Jordi Puigneró

Sense dades no som més que una altra persona amb una opinió. És vital fonamentar el nostre pla de mobilitat en les xifres tangibles que puguem obtenir amb aquestes millores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.