Els pediatres recomanen en un pla digital limitar les zones i el temps amb pantalles

L'Associació Espanyola de Pediatria ha elaborat una guia amb recomanacions per a les famílies per evitar que els menors s'enganxin a les pantalles


  • Comparteix:

L'abús de les pantalles pot afectar la salut dels menors / Foto: Freepick

L'abús de les pantalles pot afectar la salut dels menors / Foto: Freepick

No és res nou que cada dia tenim les pantalles més integrades en el nostre dia a dia i en el dels nostres fills i filles. És per això que l'Associació Espanyola de Pediatria posa a disposició una guia digital personalitzable per a cada família. Es tracta d'un recurs que aporta informació del món digital i on s'explica, amb evidències científiques, totes les repercussions que pot tenir l'ús, però sobretot l'abús de les pantalles en infants i adolescents. Amb tota aquesta informació, la família i el pediatre es marquen diferents ítems i personalitzen aquesta guia a seguir: què es pot mirar, a quina hora s'ha de deixar el mòbil o quines zones de l'habitatge han de ser lliures de pantalles, per exemple.

ESCOLTA-HO

Ramon Capdevila, vicepresident de l'àrea professional de la Societat Catalana de Pediatria, explica al 'Connectats' que aquest pla digital no funciona si només es vol implantar amb els infants i els adolescents, sinó que s'ha d'educar amb l’exemple. Tot el nucli familiar ha de complir amb els ítems marcats en aquest pla. També explica que hi ha molts tipus de famílies i casos, per això és important fer-lo a mida.

L'abús d’aquests dispositius digitals pot comportar molts més problemes de salut de què ens pensem. Capdevila en comenta alguns al programa: pot afectar al neurodesenvolupament de l'infant, causar problemes de son i visuals; i fins i tot, problemes d'esquena per culpa de la postura i problemes musculars i ossis a les mans.

Per tractar d'aquest tema, i molts més, la Societat Catalana de Pediatria ha preparat la Jornada Multidisciplinar 'La salut digital en pediatria' el dia 25 de novembre (de 9 h a 14 h) a l'Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Barcelona.




Ramon Capdevila

No depèn tant de l'edat sinó del nucli familiar. De com mantenim aquesta relació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.