La Coordinadora d'Afes de Sant Cugat recorda que la lluita contra la segregació escolar s'ha de dotar de pressupost

La presidenta posa el focus en la detecció i l'escola concertada com a mesures contra la segregació escolar


Temes relacionats

Sant Cugat té encara una assignatura pendent amb la segregació escolar ( 1/mar/24)

Sant Cugat es dota d'un pla per a una educació equitativa ( 1/mar/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'alumnes / Foto: Ajuntament (Localpres)

Imatge d'arxiu d'alumnes / Foto: Ajuntament (Localpres)

La Coordinadora d'AFES de Sant Cugat demana a l'Ajuntament que doti amb pressupost les mesures del Pla per una Educació Equitativa. El document, promogut per l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació dels diferents agents de la comunitat educativa, busca fer front als nivells de segregació escolar, que continuen sent alts al municipi, tot i mesures com el canvi de zonificació que ha permès millorar la situació. De fet, des de la coordinadora valoren l'esforç que s'està fent l'Ajuntament per tenir una major detecció, però recorden que cal abordar també l'escola concertada.

Tal com va avançar a Cugat Mèdia la regidora d'Educació, Carme Ardid; Sant Cugat s'ha dotat un pla específic de mesures confeccionat amb els diferents agents de la comunitat educativa que s'anirà desplegant.

L'objectiu del document consensuat és combatre la segregació escolar, que continua sent alta a Sant Cugat, especialment a Secundària. I és que com apunta la presidenta de la Coordinadora d'Afes, Carme Roca, les mesures aplicades fins ara, com el canvi de zones escolars, "van a marxa lenta". A més, incideix Roca, la intensificació de la detecció també fa aflorar més casos de vulnerabilitat.

És per això, que des de la Coordinadora d'Afes recorden les mesures previstes han d'anar acompanyades d'aportació pressupostària. "Si creu que és una prioritat, haurà d'aportar pressupost per portar a terme les mesures que es van recollir en aquest document", ha afirmat la presidenta de la coordinadora, qui també posa el focus en l'escola concertada i en la sobreoferta.

En aquest sentit, Roca lamenta que la majoria de l'alumnat vulnerable l'estigui absorbint l'escola pública. Per a la presidenta de la coordinadora, cal revisar els concerts i eliminar aquelles places que no són necessàries. De fet, Roca va més enllà i considera que "el problema principal rau en la xarxa concertada". "Quan apareix la concertada és quan apareixen totes les desigualtats", afirma la portaveu, qui recorda que aquest aspecte no forma part ni del pacte contra la segregació ni al pla local.




Carme Roca

Si creu que és una prioritat, haurà d'aportar pressupost per portar a terme les mesures que es van recollir en aquest document.

Carme Roca

Pensem que el problema principal rau en la xarxa concertada. Quan apareix la concertada és quan apareixen totes les desigualtats. L'eliminació de la concertada seria un pas enorme per combatre la desigualtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.