Nou llibre del periodista santcugatenc Jordi Pascual

L'autor repassa la història de l'economia social i solidària a Sant Cugat


  • Comparteix:

Acte de presentació del llibre de Jordi Pascual / Foto: elCugatenc

Acte de presentació del llibre de Jordi Pascual / Foto: elCugatenc

Les col·lectivitzacions, la cooperació o l'economia social són alguns dels temes en els quals s'endinsa el nou llibre del periodista santcugatenc, Jordi Pascual. 'De les col·lectivitzacions a l'Ecosistema cooperatiu' fa un repàs a la història de l'economia social i solidària a Sant Cugat que es conceptualitza a partir dels anys 80. Publicat per l'editorial santcugatenca Pol·len edicions, arriba en un moment en què aquest sistema es proposa com un model transformatiu cap a una economia més sostenible en tots els sentits. Sorgit arran d'un encàrrec de l'Ajuntament, un any després passa de ser un document històric a convertir-se en un llibre.

Segons l'autor, el llibre és clau per a Sant Cugat perquè posa de manifest el creixement que s'ha produït en els darrers 40 anys a la ciutat. Especialment, en les dues últimes dècades quan "es produeix un canvi en la mirada política de la societat arran del 15-M" que dona lloc al naixement de moltes iniciatives. Així, l'autor conceptualitza el llibre al voltant de la idea que l'economia social és un model que no centra el resultat en la part econòmica sinó en què aquest resultat econòmic permeti sostenir totes les altres coses. Una voluntat que el periodista destaca està ben present en les associacions i les fundacions.

Tot i ser un llibre molt local i especialitzat, Pascual s'ha mostrat satisfet amb la bona acollida que està tenint i ho atribueix a què "en cap moment s'havia fet un recull històric" sobre aquest àmbit que fos tan recent.




Jordi Pascual

El sentit d'aquest llibre i la bona acollida està marcat per això, per explicar una història recent que precisament perquè és recent ningú s'havia plantejat explicar-la. I això per a nosaltres resultava complicat perquè aleshores no sabíem explicar-nos-la a nosaltres mateixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.