La Coordinadora d'AFES, insatisfeta amb les mesures per preservar les ombres a les escoles

El 8 d'abril el consistori va reunir-se amb les AFA i es va comprometre a fer informes d'accions i a establir un calendari, segons les famílies


  • Comparteix:

Paraira, atenent les famílies en la manifestació d'ombres el passat 15 de març / Foto: Cugat Mèdia

Paraira, atenent les famílies en la manifestació d'ombres el passat 15 de març / Foto: Cugat Mèdia

Cada vegada està més a prop l'arribada de l'estiu i, amb una calor que sembla imminent, la Coordinadora d'Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) està preocupada pel benestar dels infants. Critica que amb les mesures aplicades per l'Ajuntament fins ara no n'hi haurà prou per fer front a les elevades temperatures. El passat 8 d'abril, després d'una manifestació multitudinària, van reunir-se amb l'Ajuntament per estudiar les vies a aplicar per abordar la calor a les aules i la manca d'ombres als patis. La coordinadora es queixa que encara no ha rebut els informes municipals de les accions a fer ni el calendari d'actuacions amb què es van comprometre, diu, l'Ajuntament.

Tot i això, reconeixen que sí que s'ha començat a aplicar unes millores en tres escoles amb la incorporació d'uns tendals. Ara bé, reproven que aquests hagin estat "insuficients" i hagin "caigut amb les pluges d'aquests dies". Un problema, però, que no atribueixen a les condicions atmosfèriques, ja que segons diuen ja "queien abans del període de precipitacions".

Cinc vies d'acció


A la reunió de principis d'abril, es van proposar, segons les AFA, cinc vies d'acció diferents per resoldre la qüestió:

  • Ventiladors de sostre: Tot i que es tracta d'una competència de la Generalitat, i no hi ha prevista cap acció aquest any a les escoles primàries, l'Ajuntament "farà un esforç" destinant 72.000 euros.

  • Tendals collats a la façana: Està previst que se'n posin a tres escoles primàries i dues escoles bressol.

  • Tendals-pèrgola: De moment, estan estudiant el tipus de subjecció necessària per evitar accidents.

  • Reflexes pistes: S'han detectat les escoles on és necessari pintar, però això suposa un cost de 42.000 euros cada una. Per això, l'Ajuntament estaria valorant posar pèrgoles que cobreixin tota la pista. Tanmateix, aquesta mesura no es podrà aplicar fins al curs vinent, ja que requereix més tràmits i licitacions.

  • Arbres: En els darrers dos cursos s'han plantat 131 arbres i està previst que de cara l'octubre que ve es plantin 30 més.


  • El passat mes de març les AFA de totes les escoles es van unir en una manifestació per reclamar millores tant a les aules com en els patis.




    Alba Calvet

    han fet poques mesures i les que han fet són insuficients, i no han aguantat les pluges dels últims dies. Alguns tendals ja queien, però per tant no és un tema de les condicions atmosfèriques. I no tenen els informes



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.