El Celler de Llibres no tindrà parada per Sant Jordi per primera vegada a la seva història

Els propietaris de la llibreria impulsaran una campanya de subscripció mensual per reduir les pèrdues econòmiques que pateixen


  • Comparteix:

Imatge de la paradeta de Sant Jordi del Celler el 2021/ Foto: Ajuntament

Imatge de la paradeta de Sant Jordi del Celler el 2021/ Foto: Ajuntament

El Celler de Llibres no tindrà paradeta per Sant Jordi per primera vegada des que van obrir ara fa 24 anys. Les raons que ha al·legat un dels propietaris de la llibreria, Pablo Giménez, en declaracions a Cugat Mèdia, són per manca de recursos econòmics. D'altra banda, per pal·liar aquesta situació, El Celler impulsarà una campanya anomenada 'Club d'Amics del Celler' en forma de subscripció mensual i amb la possibilitat d'endur-te un llibre cada mes.

Les llibreries tipus franquícies, La Casa del Llibre, i de grans superfícies estan guanyant el pols al petit comerç de llibres. Aquest és el cas d'El Celler de Llibres, un negoci familiar i amb una única botiga que van obrir a la ciutat fa 24 anys. Van estar els primers 22 anys a la Rambla del Celler, davant de l'Ajuntament, i per motius econòmics a principis de 2023 es va traslladar a l'avinguda Cerdanyola. Segons Pablo Giménez, els principals enemics de les llibreries tradicionals i independents són dos: la venda de llibres per internet i l'aposta de les editorials "de manera descarada" només per les grans llibreries.

Aquestes situacions han portat aquesta llibreria a patir importants pèrdues econòmiques i trobar-se amb deutes. Davant d'això, les editorials no aposten per dipositar diners en aquest negoci, i una de les primeres conseqüències ha sigut la decisió de no posar paradeta aquest Sant Jordi. Giménez assegura que "Sant Jordi acostuma a ser entre un 30 o 40% de la facturació anual", per tant, en no tenir paradeta a la plaça del Monestir serà un cop important.

La llibreria, però, vol presentar la setmana de Sant Jordi la campanya 'Club d'Amics del Celler'. Es tractarà d'una subscripció mensual d'aportació lliure, en la qual El Celler regalarà un llibre del mateix preu de la subscripció, "per intentar assegurar la supervivència de la llibreria", afegeix.

Pablo Giménez denuncia aquesta situació del gremi de llibreters de petit comerç i voldria que la gent tingués consciència d'aquesta realitat: "Convido a qualsevol habitant de Sant Cugat que passegi pel poble i vagi comptant quantes llibreries són franquícia i quantes són petit comerç."



Pablo Giménez, El Celler de Llibres

El principal enemic de la llibreria tradicionals i independents són dos. Per una banda, la venda per Amazon. I per una altra banda, el fet de que els grups editorials, que cada vegada són més grans, potencien de manera descarada i òbvia les grans superfícies.

Pablo Giménez, El Celler de Llibres

Ara ens estem plantejant la manera de fer un servei de subscripció, un 'Club d'Amics del Celler', amb el qual tu paguis un import cada mes, i t'emportes un llibre pel valor de l'import, per intentar assegurar la supervivència de la llibreria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.