Tot el que cal saber de l'Encabronada 2024

Comença el compte enrere per la festa grossa dels Diables de Sant Cugat, que se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’abril


  • Comparteix:

Imatge de l'Encabronada de l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'Encabronada de l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

Més d'una vintena d'activitats protagonitzaran l'edició d'enguany de l'Encabronada, que es farà els dies 26, 27 i 28 d'abril. Espectacles de foc, tallers de malabars o concerts de música són només algunes de les propostes a gaudir durant aquell cap de setmana. La festa grossa dels Diables de Sant Cugat torna amb els Gausacs com a entitat convidada i anuncia dues novetats: una carretillada solidària que recollirà fons pel Taller Jeroni de Moragas i un punt lila mòbil.

El tret de sortida serà el divendres 26 amb el taller per crear una carioca de malabars, però el plat fort arribarà a les 21.15 h amb l'espectacle al Pont de Can Vernet per invocar al Boc.

El dissabte al matí serà el torn de les bèsties amb una cercavila que recorrerà els carrers més cèntrics de la ciutat. Les bèsties convidades són el Drac dels diables de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, la Carpa Juanita i El Porró de Vilanova i la Geltrú, i l'Entxuscat de Molins de Rei. A la tarda, Percufoc (tabalada solidària amb colles vingudes d'arreu de Catalunya) i concert de Koré, una banda santcugatenca de rock alternatiu. I a les 22h, l’esperat bany de foc.

Diumenge arrencarà amb una pedalada popular, la ruta ciclista ‘Rodant per les llegendes’, un recorregut per diferents punts emblemàtics i llegendaris de la ciutat. L'entitat convidada d'enguany són els Gausacs, que hi participaran amb un assaig obert, un castell 'diabòlic', un taller per la canalla i un pòdcast en directe des de la plaça U d'octubre.

Com a novetats d'aquesta edició, l'habitual carretillada solidària es farà tant dissabte com diumenge i els fons recollits aniran íntegrament al Taller Jeroni de Moragas. També per primera vegada l'entitat ha inclòs un punt lila autogestionat.

Afectats per la sequera



Enguany se suspèn l'encesa del Boc sota el pont per la sequera i el risc d'incendi. La festa, organitzada pels Diables de Sant Cugat i l'Ajuntament, repeteix un cop més els espais de la plaça d'Octavià, la plaça de l'U d'Octubre i la Rambla del Celler.

La meitat del pressupost

Tot i el desplegament, la festa tampoc no s'escapa de les conseqüències del dèficit econòmic de l'Ajuntament que implicaran una reducció del pressupost d'un 50% aproximadament, segons ha explicat l'entitat a Cugat Mèdia. No obstant això, des de Diables reconeixen i agraeixen a l'Ajuntament que hagi fet un "esforç extra" per poder celebrar l'Encabronada en les condicions.


Consulta aquí el programa




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.