Una fira d'entitats i més d'una desena d'activitats per al mes del Comerç Just

L'acte central amb les parades se celebrarà el dissabte 11 de maig al matí (10 h-14 h) a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Eduard Unzeta, Bernat Picornell i Aina Serra a la presentació del programa del mes del comerç just a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Unzeta, Bernat Picornell i Aina Serra a la presentació del programa del mes del comerç just a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Arriba la quarta edició del mes del Comerç Just, les Finances Ètiques i l'Economia Social i Solidària amb una desena d'activitats per fomentar un comerç basat en la justícia social, econòmica i ambiental. La fira d'entitats, jocs, tallers, xerrades i tasts que se celebraran el dissabte 11 de maig de 10 a 14 h a la plaça d'Octavià, és el plat fort del programa, que s'ha presentat aquest divendres. Un total de 21 entitats locals formen part de l'edició d'enguany.


CONSULTA TOTES LES ACTIVITATS DEL MES DEL COMERÇ JUST A L'AGENDA DE CUGAT MÈDIA

Eduard Unzeta, de la Xarxa Solidària i Oxfam Intermón ha posat èmfasi en el fet que "amb les retallades de l'Ajuntament, enguany som les entitats qui hem pres la iniciativa de l'organització". En la mateixa línia, Aina Serra, de La Politja, ha fet un agraïment a l'Ajuntament "per haver cedit l'espai i la infraestructura bàsica i mínima perquè es pugui desenvolupar l'activitat". Segons ha dit Serra, "hi va haver un moment en què va semblar que no seria així".

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell, ha reconegut que "som conscients que tenim molta feina a fer" i ha afegit que "la seguirem fent de la mà d'aquestes entitats".

Més activitats destacades

Del 4 a l'11 de maig, una dotzena d'establiments de la ciutat participaran en la II Setmana Gastronòmica del Comerç Just. Així, els restaurants Barteneu, Bocamoll, La Bolera, El Vi de Deu, El Forn de l'Estació de Valldoreix, Kombu, L'Antic, La Flama de La Bolera, La Rita, Somewhere i Spoon, oferiran durant una setmana a la seva carta plats, postres o begudes amb producte de comerç just.

Dins de la fira d'entitats, el mateix 11 de maig a les 11 h, hi haurà la presentació del llibre 'Veus per una transició ecosocial', elaborat per ATESA de La Politja. La mateixa fira acollirà un taller de confecció de compreses de tela a càrrec de La Ciranda (10.30 h), una taula rodona sobre experiències d'educació infantil des de l'economia social (11.30 h) i una xerrada sobre reptes i solucions per a una mobilitat sostenible amb Bikelogic (12.15 h).

A banda d'això, el grup de consum ecològic El Cabàs celebrarà una jornada de portes obertes el dijous, 16 de maig, a les 18 h, al seu local del carrer Rosselló, 32.

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET



Eduard Unzeta

En l'edició d'enguany hi participem fins a 21 entitats, i vull remarcar que amb les retallades de l'Ajuntament, aquest any són les entitats les que han pres la iniciativa de l'organització

Aina Serra

Volem mostrar el nostre agraïment a l'ajuntament per haver cedit l'espai, les carpes, perquè hi havia un moment en què va semblar que això no era així. Va semblar que no disposaríem de les infraestructures bàsicques per celebrar les activiats que havíem programat les mateixes entitats



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.