AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

L'Ajuntament presenta denúncia per l'ocupació del magatzem de Castellers

En un segon comunicat, el govern mou fitxa davant la negativa dels ocupants a marxar


Temes relacionats

Els Gausacs demanen que 'es replantegi l'ocupació' del magatzem de la colla per part de La Causa ( 2/mai/24)

Ocupen l'antic local social dels Castellers per obrir el nou casal de joves La Causa ( 1/mai/24)


  • Comparteix:

L'alcalde, Josep Maria Vallès, en una imatge d'arxiu del dia de l'actuació dels Gausacs a Volpelleres / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

L'alcalde, Josep Maria Vallès, en una imatge d'arxiu del dia de l'actuació dels Gausacs a Volpelleres / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

L'Ajuntament ha denunciat aquest dijous al matí l'ocupació del magatzem dels Gausacs, propietat municipal, per part del col·lectiu La Causa. 24 hores després de l'entrada dels joves a les instal·lacions, l'administració local ha presentat denúncia a la Policia Local davant la negativa de l'entitat a marxar. El cos de seguretat local remetrà la denúncia als Mossos per a la seva tramitació als jutjats de Rubí. La denúncia arriba després que l'alcalde, Josep Maria Vallès, es reunís aquest dimecres sense èxit amb els ocupants de l'antic local social dels Castellers, que ara fan servir de magatzem.

La comunicació de la denúncia ha arribat als mitjans en un segon comunicat, després que aquest dijous al matí els periodistes rebessin un confirmant la reunió de l'alcalde amb els ocupants.

En aquest, l'Ajuntament, explica que Vallès va recordar als joves de La Causa que l'espai no era un local en desús i que, "tot i entendre les seves peticions, ocupar per la força un espai públic no és la manera de fer les coses". Vallès també assegura que quan els Castellers trobin un espai alternatiu per guardar el material, el local de la rambla de can Mora 11 s'adaptarà per donar-li "una funció solidària de ciutat".

En aquest comunicat l'alcalde posa èmfasi en el fet que aquest local no estava buit, tal com han recordat els Gausacs en un altre comunicat, i per això "els vaig oferir una via de diàleg sempre que prèviament abandonessin el local ocupat, però malauradament no la van acceptar. Em van dir que havien fet una ocupació política".

Vallès va reunir-se amb els joves de La Causa acompanyat de la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira; el cap de la comissaria dels Mossos, Manel Rodríguez; i el sotsinspector de la Policia Local, Àngel Pastor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.