AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

La Generalitat intervé en 255 hectàrees de Collserola per prevenir grans incendis

L'actuació, que durarà 12 mesos, afecta Sant Cugat, Barcelona, Molins de Rei el Papiol


  • Comparteix:

Operaris fent tales a Collserola, al terme de Barcelona / Foto: Generalitat

Operaris fent tales a Collserola, al terme de Barcelona / Foto: Generalitat

La Generalitat ha començat les actuacions per prevenir incendis al Parc Natural de Collserola, que abastaran 255 hectàrees. Els treballs consisteixen en actuacions silvícoles, és a dir, selecció i tala d'arbres, reducció de l'estrat arbustiu, poda i trituració de les restes per aportar una discontinuïtat horitzontal i vertical del combustible forestal. Les actuacions es faran en una primera fase a 111 hectàrees a Sant Cugat, Vallvidrera, Molins de Rei i el Papiol, i una segona de 144 més a la Floresta i el Tibidabo. Els treballs, que s'han coordinat amb el Consorci del Parc de Collserola, van començar a l'abril, s'aturaran a l'estiu i tindran una durada de 12 mesos, amb un pressupost de 730.000 euros.

"S'han identificat uns punts estratègics perquè en cas que hi hagués un gran incendi, els bombers tinguin un lloc des d'on aturar-lo", ha destacat el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. Sobre el reclam del president de l'AMB, Jaume Collboni, del milió d’euros que el govern va anunciar per millorar la gestió de Collserola, Mascort li ha respost que demani "explicacions" als comuns per "tombar" els pressupostos.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.