L'Asociación Madres de Abril vol portar a Sant Cugat una exposició sobre els crims de 2018 a Nicaragua

La seva presidenta, Tamara Morazán, s'ha instal·lat a la ciutat durant sis mesos gràcies a la Plataforma de Defensors dels Drets Humans


  • Comparteix:

Imatge de Tamara Morazán a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de Tamara Morazán a l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Asociación Madres de Abril (AMA) es planteja portar a Sant Cugat una mostra del museu que tenen a Nicaragua, anomenat 'AMA i No Olvida, Museo de la Memoria contra la Impunidad'. Així ho ha avançat la seva portaveu, Tamara Morazán, que actualment viu a la ciutat durant sis mesos gràcies al Programa Català de Protecció de Defensors dels Drets Humans. L'objectiu és acostar a la població catalana el problema, encara vigent, de la dictadura de Nicaragua, a més de mostrar la veritat i fomentar la memòria dels assassinats del govern durant les protestes de 2018 del país centreamericà.


L'Ajuntament de Sant Cugat fa set anys que és col·laborador del Programa Català de Protecció de Defensors dels Drets Humans (PCPDDH). Aquest espai contacta i acull persones defensores dels drets humans des d'entitats i associacions dels països d'origen en situació de crisis sociopolítiques, fins a municipis catalans. Des d'aquí, se'ls fa un acompanyament psicològic i reben una formació i uns treballs per afrontar la situació que viuen en els seus respectius països.

Més de 350 morts

El consistori santcugatenc ha rebut aquesta setmana la Tamara Morazán, presidenta de l'AMA, i que des de febrer està instal·lada a Sant Cugat per completar els sis mesos de durada que té el PCPDDH. L'associació que lidera des de Nicaragua és una organització de mares i familiars de víctimes mortals de les protestes contra el govern de Nicaragua durant la primavera de 2018. Morazán denuncia que "l'Estat va assassinar 350 persones comptabilitzades, però en van ser més".

Per mantenir el record d'aquestes víctimes, l'Asociación Madres de Abril van impulsar el Museo de la Memoria contra la Impunidad. Aquest espai, que actualment només té seu a Nicaragua, es consolida en tres eixos "esclarir la veritat, fer justícia i mantenir viva la memòria viva", segons la Morazán. També explica que més enllà de les feines que ha vingut a fer en el marc del PCPDDH, està treballant per "fer xarxes per portar (a Sant Cugat) el museu". Fa uns anys ja van dur una mostra del museu a Barcelona.




Tamara Morazán, Asociación Madres de Abril

Nosaltres com a Associació hem creat 'AMA i NO OLVIDES Museo de la Memoria contra la Impunidad' per mantenir viva la memòria dels nostres familiars però també per contrarrestar la narrativa de l'Estat de Nicaragua, que deia que els nostres familiars eren terroristes i delincuents.

Tamara Morazán, Asociación Madres de Abril

Un dels treballs que vaig venir a fer és fer xarxes per portar aqui (a Sant Cugat) el Museo de la Memoria. Ja el vam tenir a Barcelona, i pràcticament tenim les eines per poder-lo portar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.