Els comandaments i els Mossos van cobrir els torns d'aquest cap de setmana sense agents de la Policia Local

Un dels problemes ha sigut el límit de 80 hores extres anuals que tenen els funcionaris, que l'últim ple va eliminar durant sis mesos


Temes relacionats

L'Ajuntament amplia el topall d'hores extres dels funcionaris de forma temporal (15/abr/24)


  • Comparteix:

La sala de càmeres de la Policia Local / Foto: Ajuntament

La sala de càmeres de la Policia Local / Foto: Ajuntament

Durant el cap de setmana de les eleccions catalanes a Sant Cugat, en algun dels torns no hi ha hagut cap agent de la Policia Local disponible, tal com va explicar el 'TOT Sant Cugat'. El regidor de Seguretat, Bernat Picornell, ha assegurat a Cugat Mèdia que aquest fet no va causar cap problema de seguretat a la ciutat, ja que els comandaments del cos van cobrir les baixes, gràcies a la coordinació amb els Mossos d'Esquadra. El cos actualment té només 78 agents disponibles, cosa que els obliga a fer més hores extres del que és habitual, però fins ara han tingut el límit de 80 hores extres anuals, que tenen els funcionaris. Segons Picornell, el ple d'abril va aprovar l'eliminació d'aquest topall durant sis mesos i, per tant, situacions com la d'aquest cap de setmana no s'haurien de repetir.

A la notícia del TOT, però, s'explica que el problema de fons era que l'Ajuntament des de finals de 2023 no estava pagant aquestes hores extres, i per això molts agents no s'oferien voluntaris per fer-les. Preguntat per si li constava algun tipus de protesta o vaga de zel encoberta, el regidor de Seguretat ha respost: "Sempre hi ha coses a millorar, hem de pagar les hores en temps i forma i hem de donar respostes a les necessitats de la policia. Tot això ho estem treballant i els ho estem explicant, i en les pròximes setmanes s'aniran omplint aquests buits". Picornell assegura, a més, que aquest dimarts ja s'havien abonat totes les hores extres pendents de pagar.

20 agents més en 2 anys

El també tinent d'alcaldia d'ERC ha explicat a Cugat Mèdia el mateix que els ha explicat als agents, com d'aquí a dos anys s'incorporaran una vintena d'agents més per arribar al centenar, "que no és la xifra definitiva, però ens posarà en situació de tranquil·litat".

Les pròximes setmanes s'incorporaran quatre agents que vénen d'altres cossos policials i no han de passar per l'escola de policies (Institut de Seguretat Pública de Catalunya); al setembre arribaran set agents que van aprovar la convocatòria de la tardor passada i que ara estan en aquesta escola; durant el 2025 s'incorporaran cinc persones més de l'última convocatòria acabada d'obrir; i també es generaran set places més després dels dos ascensos d'agents a sergents, i els cinc nous caporals que convocaran aviat també.


Bernat Picornell

En el darrer ple vam modificar el conveni perquè es puguin fer més de 80 hores extres l'any. Les hores ja s'han pagat i s'ha solucionat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.