Sant Cugat acull la primera trobada del projecte Living Labs Catalunya per potenciar les tecnologies mòbils


  • Comparteix:

La Casa Aymat ha estat aquest dimecres la seu de la primera trobada de representants del projecte Living Labs Catalunya. Un projecte que arriba a Sant Cugat per promoure el desenvolupament de les tecnologies mòbils entre la ciutadania, l'administració pública i les empreses de la zona. La regidora de Comunicació i Societat de la Informació, Marta Subirà, ha valorat molt positivament que la nostra ciutat sigui una de les ciutats catalanes capdavanteres en aquest tipus de projectes.

Agilitzar els tràmits entre els ciutadans i l'Ajuntament a través del telèfon mòbil, comprar entrades per anar al teatre, pagar la zona blava des d'aquest aparell o rebre un mapa de la ciutat a l'instant són alguns exemples del que es podria fer amb el projecte Living Labs Catalunya. Així ho ha explicat la directora de projectes de la societat de la informació de Sant Cugat Obert, Mònica Mateu, al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Mònica Mateu

Estem pensant fer coses com que una persona pugui comprar entrades per anar al Teatre Auditori i que l'entrada estigui en el mòbil. També es podria pagar la zona blava i tenir un mapa de la ciutat al mòbil.


De la seva banda, la regidora de Comunicació i Societat de la Informació, Marta Subirà, que ha presidit l'acte d'aquest dimecres, ha explicat que el paper de l'Ajuntament és impulsar que les empreses líders del sector de la tecnologia s'adhereixin al projecte per tal de que aquestes idees puguin ser una realitat en un futur proper.

Marta Subirà

Com Ajuntament nosaltres no fem recerca amb telefonia mòbil, però sí podem impulsar que hi hagi empreses líders en teconologia que s'adhereixin al projecte. Esperem tenir fruits aviat.


Subirà, a més, ha valorat molt positivament que aquesta primera trobada amb representants d'altres regions d'Europa del Living Labs s'hagi fet a la nostra ciutat. La regidora considera molt important que Sant Cugat sigui una de les tres ciutats catalanes, juntament amb Barcelona i Mataró, que formin part d'un projecte de la Comissió Europea.

Recordem que el projecte Living Labs Catalunya compta amb una subvenció europea de 30.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.