L'Ateneu demana als cossos de seguretat que vetllin per posar fi als actes incívics que està patint l'entitat


  • Comparteix:

L'entitat ha patit aquesta setmana passada un robatori i diverses amenaces

L'entitat ha patit aquesta setmana passada un robatori i diverses amenaces

L'Ateneu Santcugatenc demana una reflexió política i ciutadana per tal de posar fi a les agressions que estan patint aquest i altres col·lectius des de fa uns mesos. Durant la setmana passada, aquesta entitat ha estat víctima de diferents actes vandàlics com un robatori de part del seu material o amenaces a alguns membres del personal. Davant d'aquesta situació, reclamen una actuació preventiva tant a nivell educatiu com per part dels cossos de seguretat.

Els actes contra l'Ateneu van començar la nit de dimarts a dimecres, quan uns desconeguts van cremar la senyera que penjava al balcó de l'entitat. Dos dies més tard, la nit de dijous a divendres, segons fonts de l'Ateneu, un grup de persones va amenaçar amb crits racistes i provocatius persones i institucions, entre les quals hi havia l'entitat cultural.

L'endemà, divendres, algunes d'aquestes persones van amenaçar una col·laboradora amb crits i també van espatllar la seva motocicleta. Els actes incívics van continuar la nit de divendres a dissabte, quan l'Ateneu va patir un robatori després que uns desconeguts forcessin l'entrada a la seu. Els lladres es van endur tres ordinadors, una impressora i una ràdio.

Des de l'Ateneu asseguren però que aquest no és un cas aïllat ja que altres col·lectius de la ciutat han patit situacions similars. És per això que l'entitat reclama una reflexió col·lectiva i demana fermesa als ciutadans, entitats, col·lectius i a les institucions per defensar la ciutat i el respecte entre ciutadans. Escoltem Joan Carles Busquets, coordinador de l'Ateneu.

Joan Carles Busquets

Creiem que és imporytant fer una reflexió sobre aquests agressions, que no som els únics que les hem patit, i que no sembla que acabin aquí. Sense voler ser alarmistes, el que demanem és que es faci prevenció


En aquest sentit, Busquets ha apuntat que es tracta d'una tasca educativa entre els joves però que també és necessari un increment de les mesures de seguretat un cop ja ha aparegut el problema. I és que per al coordinador de l'Ateneu, es tracta d'unes accions amb un clar contingut ideològic però que no deixen de ser actes delictius.

Joan Carles Busquets

Hi ha un contingut polític però no deixa de ser una esxcusa perquè es tracta de delinqüència pura i dura. No és només una qüestió ideològica, que hi és, perquè no podem negar un punt de delinqüència i violència personal


De moment, l'entitat ha presentat una denúncia a la Policia Nacional espanyola on es recullen tots els actes vandàlics que ha patit el col·lectiu en els darrers dies. El col·lectiu també s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament, i està rebent el suport de diferents entitats i ciutadans a títol individual. Així ho demostra, per exemple, la convocatòria d'una assemblea ciutadana per tractar aquest tema, i que tindrà lloc aquest dimecres, a les 20 hores a la plaça Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.