Tornen a aparèixer pintades a l'entorn del Monestir i l'escultura de Cabanas


  • Comparteix:

L'entorn del Monestir, i particularment l'escultura dedicada al pintor Francesc Cabanas Alibau, ha tornat ser objecte de pintades i desperfectes durant els darrers mesos. Des de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià adverteixen que la retirada de les valles que protegien la zona ha permès el rebrot de les bretolades en aquest indret de la ciutat.

Tot i que l'Ajuntament va estrenar el desembre passat la campanya cívica 'Estem d'acord?', amb l'objectiu d'acabar amb les pintades, el soroll a la nit i els actes incívics a la nostra ciutat, els brètols han tornat a fer de les seves als jardins del Monestir. Com en d'altres ocasions, l'escultura en honor al pintor sancugatenc Francesc Cabanas s'ha emportat la pitjor part, amb pintades i altres desperfectes.

Anys enrere, el monument del Monestir es trobava protegit per unes valles que es van retirar fa un temps per tal de fer més accessible el conjunt monumental. En l'actualitat, sense aquestes valles, el monument es troba desprotegit davant dels nombrosos actes vandàlics dels que és víctima, tal i com assegura Jaume Terribas, secretari econòmic del Consell Pastoral de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Jaume Terribas

La nostra preocupació vé de molt temps enrera, i creiem que el problema d'origen és el fet d'haver retirat les valles que protegien el monument del Monestir.


Com ja ha passat en d'altres ocasions, un dels monuments que més pateixen aquests actes vandàlics és l'escultura en honor al pintor Francesc Cabanas Alibau, situada a la cruïlla del Passeig dels Platans amb els jardins del Monestir. En aquest sentit, la familia de Cabanas s'ha fet ressò d'aquests actes, que no és el primer cop que es produeixen. La filla del pintor sancugatenc, Rosa Maria Cabanas, remarca que és necessari protegir l'escultura i el seu entorn.

Rosa Maria Cabanas

El que s'ha de fer és arreglar l'entorn, i això encara no està previst. L'escultura és aquí des del 2002 i esperem que pugui lluïr com mereix.


Recordem que l'escultura d'homenatge al pintor sancugatenc Francesc Cabanas Alibau és obra de Pascal Plasència, i va ser inaugurada a l'octubre de 2002.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.