La nova oficina de l'Agència de Protecció de la Salut ja està activa al Consell Comarcal


  • Comparteix:

Els ajuntaments del Vallès Occidental, entre ells el de Sant Cugat, ja poden disposar dels serveis i l'assessorament de la nova oficina de l'Agència de Protecció de la Salut que s'ha obert al Consell Comarcal. A partir d'aquest dimarts, aquest espai oferirà els seus serveis en temes com el control d'aliments i begudes, les condicions de venda dels productes alimentaris o el subministrament d'aigua, entre d'altres.

Aquesta és una de les primeres oficines d'aquestes característiques que s'obre a Catalunya i respon a la voluntat de desplegar els serveis de l'Agència de Salut Pública arreu del territori.

Així ho ha remarcat durant l'acte d'inauguració el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, per a qui l'obertura d'aquest espai 's'emmarca en el compromís del departament de Salut al voltant d'aquests serveis i per atendre les necessitats del món local i de la ciutadania'.

De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials de la nostra ciutat, Enric Tomàs, ha remarcat la voluntat de descentralització que està demostrant en aquests temes el govern català i ha manifestat l'esperança que això faciliti les tasques de protecció de la salut que ja feien els ajuntaments.

Enric Tomàs

El que és important és que això forma part de la descentralització de serveis que s'està impulsant des de fa temps des de diversos àmbits de la Generalitat. I el que farà serà apropar més les tasques de protecció de la salut que es feien des dels Ajuntaments


La nova oficina està situada en un espai cedit pel consell comarcal i compta amb un equip de 6 persones, entre tècnics i administratius, que completaran la feina dels tècnics territorials que treballen a la comarca. D'aquesta forma, el nou espai serà un punt de trobada que servirà per coordinar les tasques de control i vigilància dels menjadors col·lectius, les aigües, cases de colònies o possibles brots de legionel·losis.

Cal remarcar que segons la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, els municipis tenen competència en aquest tema i han de prestar serveis mínims com el control d'aliments i begudes, les condicions higièniques i sanitàries dels locals o espais públics o els sistemes de subministrament d'aigües. La mateixa llei preveu que els consistoris poden signar convenis específics amb l'Agència de Protecció de la Salut per tal de desenvolupar aquestes tasques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.