Els 'punts negres' acústics de Sant Cugat són les zones d'oci nocturn i les vies amb més trànsit


  • Comparteix:

La zona d'oci del mercat de Torreblanca, la discoteca de Les Carpes i la cruïlla de l'avinguda Rius i Taulet i Lluís Companys són els principals 'punts negres' del mapa acústic de la ciutat. L'Ajuntament està elaborant el document que permetrà trobar solucions per aconseguir uns límits sonors acceptables en aquestes zones.

L'Ajuntament va acordar en el ple municipal del 19 de febrer l'ordenança sobre soroll i vibracions. Des de llavors, el consistori ha encarregat la realització del Mapa del Soroll i el de la Capacitat Acústica per obtenir una representació gràfica del soroll que té el municipi i fer-ne una avaluació.

A falta dels resultats definitius, hi ha algunes dades que ja es poden extreure. El cap del servei de qualitat ambiental de l'àrea de Medi Ambient, Jaume Alonso, assegura que en línies generals el nivell acústic de la ciutat és acceptable, però hi ha alguns 'punts negres'.

Jaume Alonso

Els indicis que tenim ens detecten alguns punts com les diferents zones d'oci de la ciutat, uns punts que caldrà vigilar.


Altres punts que registren un alt grau de contaminació acústica i que estan motivats sobretot pel transport són l'avinguda Rius i Taulet, l'avinguda Lluís Companys i la Plaça Lluís Millet en el seu punt de trobada entre el pas dels autobusos i les vies del tren.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, destaca els resultats que s'obtindran a través del mapa acústic.

Eduard Pomar

Amb el mapa de concflicte podrem saber en quins punts estem per sota i per sobre de la llei.


El consistori té previst obtenir els resultats definitius a partir d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.