Sant Cugat no pateix segregació escolar a les aules, segons els directors de les escoles


Temes relacionats

Sant Cugat té menys segregació d'immigrants a les escoles que els barris de Barcelona que més se li assemblen (26/mai/08)


  • Comparteix:

Els responsables dels CEIP de Sant Cugat consideren que la segregació escolar al centres d'ensenyament secundari és inexistent, tal com conclou l'informe del Síndic de Greuges català. Segons les direccions dels centres, el sistema de matriculació evita concentracions de nouvinguts, però les característiques dels barris fan que alguns centres n'acullin més que altres. El mateix estudi xifra en un 6'6% la quantitat d'alumnes estrangers a les aules de primària.

L'informe, realitzat pel Síndic de Greuges, xifra en un 6'6% els alumnes estrangers a primària i en un 6'8% a secundària. Segons els responsables dels centres de primària de la ciutat, aquestes xifres no són representatives ja que la quantitat de nouvinguts varia en funció de la ubicació de l'escola.

Escoltem Anna Fitó i Àngels Tomàs, directores del CEIP Gerbert d'Orlach i del CEIP Catalunya, respectivament.

Anna Fitó/ Àngels Tomàs

Estem a Coll avà i aquí hi ha pocs nouvinguts/ Els alumnes foranis són pocs i venen de la comissió de matriculació.


Segons el responsables consultats per Cugat.cat, a la franja d'ensenyament secundari no hi ha segregació escolar, tal com conclou l'informe, ja que el sistema de matriculació ho impedeix.

Oriol Rodon i Joan Artigas són directors de l'IES Pla i Farreres i de l'Angeleta Ferrer, respectivament.

Oriol Rodon/ Joan Artigas

La comissió escolarització s'evita l'acumulació d'alumnes nouvinguts/ El sistema que utilitzem és immillorable per evitar-ho.


De la seva banda la coordinadora d'AMPA, Patricia Recolons, creu que les escoles concertades haurien de fer un esforç.

Patricia Recolons

La majoria es concentra a l'escola pública. La concertada s'hauria d'obrir més.


El director d'àmbit de Cultura, Esports, Educació i Joventut de l'Ajuntament, Valentí Feixas, ja va avançar a principis de setmana que les dades del síndic són relatives ja que l'estudi no inclou la ciutat de Barcelona i no té en compte la proporció d'escoles públiques i privades dels municipis ni les característiques de la població.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.