El filòsof Antoni Bosch-Veciana obre un cicle de conferències sobre el paper de la religió a l'actualitat


Temes relacionats

300 santcugatencs mantenen la tradició de Sant Antoni Abat (17/gen/11)

Diversitat de reaccions a les paraules de Benet XVI sobre l'ús del preservatiu (23/nov/10)


  • Comparteix:

Rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer

Rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer

El professor de la facultat de filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL), Antoni Bosch-Veciana, inicia aquest dimarts el cicle de conferències 'Quan els vents semblen contraris', a la parròquia de Sant Pere d'Octavià a les nou del vespre. Aquesta primera xerrada vol reflexionar sobre la validesa de la família en un món ple de trencaments i lleis noves.

El rector de la parròquia de Sant Cugat, el mossèn Blai Blanquer, ha dit a Cugat.cat que l'objectiu del cicle és tractar un seguit de temes variats que afecten l'experiència religiosa en la societat d'avui en dia.

Blai Blanquer

Són tot un seguit de temes que responen a les dificultats que ens afecten i a les quals hem de fer front.


La segona xerrada serà aquest dimecres i anirà a càrrec del catedràtic de la Universitat Pontificia de Salamanca, Jordi Sans Vila, que parlarà de la necessitat de creure en Déu en una societat amb cada vegada menys creients. La propera la presentarà el professor i monjo de Montserrat Bernabé Dalmau dilluns de la setmana vinent, i estarà dedicada a reflexionar sobre el paper de la religió després de catàstrofes com les d'Auschwitz o el recent terratrèmol al Japó.

El cicle continuarà a l'abril, el primer dilluns de mes: el coordinador de la visita del Papa a Barcelona, Enric Puig i Jofre, reflexionarà sobre si aquest pas del pontifici per Catalunya ha servit d'alguna cosa. El segon dilluns de mes es tractarà sobre la posada al dia de l'Església, de la mà del professor de l'escola de periodisme de la URL, mossèn Francesc Romeu Torrents.

Finalment, ja a la tardor, el primer dijous d'octubre es farà una conferència sobre la compatibilitat entre ciència i fe, que anirà a càrrec del catedràtic de física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), David Jou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.