L'Ajuntament aporta 220.000 euros en projectes de cooperació internacional


  • Comparteix:

Un total de 17 projectes d'ONG i entitats de la ciutat s'han beneficiat dels ajuts de cooperació indirecta de l'Ajuntament per a projectes solidaris internacionals. Les subvencions, que formen part de l'aportació pressupostària de l'1% solidari, pugen enguany a més de 220.000 euros. La majoria dels projectes seleccionats centren les seves actuacions a l'Amèrica Llatina i l'Àfrica.

24 iniciatives s'han presentat a aquesta convocatòria, de les quals s'han acceptat el 70%. Els ajuts de cooperació indirecta s'han repartit en funció d'unes prioritats geogràfiques. Les regions dels Andes, del Carib i de l'Amèrica Central són les zones que concentren la majoria dels projectes de l'Amèrica Llatina, mentre que el Magrib és el principal objectiu de l'Àfrica. L'Ajuntament també ha tingut en compte els països postconflicte en reconstrucció i aquells que generen immigració a Sant Cugat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat la importància del col·lectiu llatinoamericà de Sant Cugat.

Mercè Conesa

Un dels col·lectius més importants de Sant Cugat és el llatinoamericà i volem prioritzar projectes que beneficiïn especialment aquest grup.


Els projectes seleccionats han estat aquells que, segons l'Ajuntament, incrementen la capacitat de desenvolupament sostenible de les zones en qüestió, augmenten el capital humà i social i fomenten una educació basada en la comprensió de les desigualtats i els seus orígens. El membre del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament Albert Pujol ha puntualitzat que també s'han tingut en compte criteris tècnics.

Albert Pujol

El projecte ha de ser coherent i sostenible. És una part d'anàlisi més tècnica però no és l'únic criteri que es té en compte.





La gran majoria dels projectes seleccionats pertanyen a ong, com la fundació K-Món i Cesal Honduras. Tot i això, entitats socials com les Joventuts Musicals (JJMM) també han obtingut una subvenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.