La Unipau dedica la Diada de la No Violència a Rachel Corrie


  • Comparteix:

Rachel Corrie va morir fa 10 anys mentre defensava els drets dels palestins / Font: Rachelcorriefoundation.org

Rachel Corrie va morir fa 10 anys mentre defensava els drets dels palestins / Font: Rachelcorriefoundation.org

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedica aquest diumenge la Diada de la No Violència d'enguany a la desapareguda activista a favor dels drets palestins, Rachel Corrie. La plaça dels Quatre Cantons acull al migdia l'acte que comptarà amb la presència del president de la Unipau, Arcadi Oliveres, un monòleg a càrrec de Genís Lama i la interpretació de la cançó 'El Regne Pacífic', adaptada per Àlvar Roda.

Rachel Corrie va ser una activista nord-americana, membre del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), que va morir atropellada per un buldòzer de l'exercit israelià a Palestina mentre estava protestant al sud de la franja de Gaza contra les activitats de les Forces de Defensa Israelianes. El membre de la Unipau i Doctor en Ciències Socials i Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) José María Perceval ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM) la tràgica història de l'activista.

José María Perceval

La Rachel Corrie va anar a Palestina a defensar el diàleg.


L'actor de l'escola de teatre Nancy Tuñón de Barcelona i encarregat de representar el monòleg, Genís Lama, ha explicat que per a ell és tot un honor poder representar el discurs i homenatjar l'activista quan es compleixen 10 anys de la seva mort.

Genís Lama

Per a mi és un plaer poder conduir la meva vocació a una vessant més humana.


Algunes de les personalitats reconegudes en altres Diades de la No Violència han estat Hannah Arendt, Albert Einsten, Pau Casals i Mahatma Gandhi, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.