Una desena d'activitats, per commemorar el Dia de la Dona a la ciutat


  • Comparteix:

Fragment del cartell de la jornada / Font: Cartell oficial

Fragment del cartell de la jornada / Font: Cartell oficial

Tallers, exposicions i audiovisuals relacionats amb la dona es desenvoluparan aquest divendres amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La programació de la jornada, que comprèn una desena d'activitats, és fruit de la implicació de l'administració, entitats i escoles. Els actes es reparteixen pel centre, els districtes i Valldoreix.

Aquest divendres es commemora el Dia de la Dona i Sant Cugat s'implica en aquesta jornada que busca normalitzar i potenciar el paper de la dona per acabar amb clixés sexistes i les desigualtats. Des del consistori s'ha publicat una guia on s'exposen eines per evitar situacions d'abús dins l'àmbit familiar, domèstic i laboral.

La directora de Polítiques Socials del consistori, Cristina Recasens, ha presentat aquesta publicació destacant-ne la seva utilitat.

Cristina Recasens

Val la pena posar eines perquè els diferents estudis que hem fet destaquen que criar els fills és un moment complicat per a les dones. Volem proposar solucions.


L'institut Angeleta Ferrer també s'implica en la jornada i ho fa organitzant un taller de prevenció de relacions abusives entre els seus alumnes. Una altre centre que també ha preparat activitats és l'Escola d'Art i Disseny que, a dos quarts de set de la tarda, inaugurarà una selecció dels cartells presentats al concus per il·lustrar la convocatòria. L'acte també servirà per entregar els premis als guanyadors del certamen.

Aquest divendres també obrirà les portes una mostra al Casal de Joves TorreBlanca, 'Retratem la dona'. És un taller i exposició que restarà obert al públic fins al 26 d'abril.

A les set, l'Associació de Dones Noestàsola proposa un taller de comunicació no violenta, una manera de resoldre els conflictes a través del diàleg i la comprensió. La cita és a la Casa de Cultura a les sis de la tarda.

Les Planes no es queda enrere en aquest diada. A les sis els més petits donaran el seu punt de vista sobre la dona treballadora en una performance que es filmarà al Casal del districte. A les set al mateix espai es presentarà el curs 'Dones treballadores de les Planes'.

Una altra associació, l'Associació Dones de l'Art, inaugura a les vuit la mostra 'La dona pas a pas', un homenatge a la dona treballadora que es podrà visitar fins diumenge de la setmana vinent al Museu del Monestir. Des de la Floresta es proposen les pel·lícules 'Encordades' i 'Nacidos para correr'. Dos films on escaladores i alpinistes catalanes de diferents èpoques rememoren la seva passió per la muntanya de la mà del Club Excursionista Independent de Catalunya, al Casino, a dos quarts de vuit del vespre.

A Valldoreix la celebració es farà amb una obra de teatre i una exposició. 'Una jornada particular' és l'espectacle que es representarà a la Nau de Cultura a les set de la tarda. L'exposició es podrà visitar en aquest mateix equipament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.