Cugat.cat i l'ACECCAT llancen un programa sobre tecnologia al núvol


  • Comparteix:

Els responsables del projecte als estudis de Cugat.cat / Font: Localpress

Els responsables del projecte als estudis de Cugat.cat / Font: Localpress

L'Associació d'Empresaris de Cloud Computing de Catalunya (ACECCAT) i el grup multimèdia Cugat.cat col·laboren en la producció del programa Innoticmatica, un espai radiofònic sobre solucions tecnològiques al núvol per a la petita i mitjana empresa. La producció, que aterra a Sant Cugat per arrelar-se amb l'entorn empresarial del Catalonia Innovation Triangle (CIT), serà una realitat a partir de la setmana vinent i es podrà seguir a través d'Internet.

La col·laboració entre l'ACECCAT i Cugat.cat es formalitza a través d'un conveni de coproducció del programa, que es realitzarà des dels estudis del grup multimèdia santcugatenc. L'associació, amb seu a la nostra ciutat, agrupa petites i mitjanes empreses tecnològiques de l'àmbit del cloud computing, algunes d'elles implantades al municipi i el seu entorn. A través del projecte Innoticmatica, Cugat.cat contribuirà a visualitzar els projectes d'aquestes empreses i aproparà a la ciutadania i a les pimes solucions TIC a l'abast de tothom, d'una manera planera i didàctica.

El president de l'ACECCAT i creador d'Innoticmatica, Ferran Doñate, explica que la voluntat és oferir eines perquè la societat pugui utilitzar aquestes tecnologies de manera més eficaç.

Ferran Doñate

Intentem donar a conèixer com es pot moure la societat amb més eficàcia a través de la tecnologia. Ho farem baixant el llenguatge tècnic a la terra.


David Fontanet serà la veu i la cara del programa, i ha avançat a Cugat.cat el to que vol tenir l'espai per aconseguir ser accessible a tothom.

David Fontanet

Parlem de conceptes que moltes pimes no tenen incorporades. Volem oferir facilitats als oients perquè els coneguin i els afegeixin als seus projectes empresarials.


El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha explicat que el grup multimèdia municipal veu en Innoticmatica una manera de potenciar Sant Cugat com a pol d'atracció d'activitat empresarial en un sector econòmic emergent i de valor afegit.

Miquel Herrada

Volem ajudar a visualitzar el potencial que poden tenir les empreses del nostre entorn. Com a mitjà públic aquesta ha de ser una de les nostres funcions.


La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha destacat que aquesta col·laboració público-privada està en línia amb l'estratègia de promoció econòmica de l'Ajuntament.

Joana Barbany

És important col·laborar i a més cal explotar l'entorn del CIT. Això encaixa amb la nostra política i ajudarem en tot el que poguem.


El programa Innoticmatica serà una realitat a partir de la setmana que ve. Els primers capítols abordaran temes com l'educació digital, les aplicacions de turisme al núvol, les finances en línia i la moda virtual. Innoticmatica es podrà seguir a través d'Internet a Cugat.cat i a les xarxes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.