Josep Maria Figueres recorda la trajectòria d'historiadors rellevants en un blog


  • Comparteix:

El santcugatenc Josep Maria Figueres és l'autor del blog

El santcugatenc Josep Maria Figueres és l'autor del blog

El professor d'història de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Maria Figueres ret homenatge als historiadors més rellevants amb el blog 'Memòria d'Historiadors', que s'emmarca dins l'espai virtual de la Revista Sàpiens. La iniciativa ofereix una panoràmica de figures com Josep Termes i Manuel Mundó amb l'objectiu de recollir, durant els propers dos anys, la trajectòria vital i professional d'un centenar d'historiadors.

El blog 'Memòria d'Historiadors' neix amb la voluntat de recopilar la figura dels historiadors més rellevants a través de la publicació d'entrades quinzenals sobre la seva vida i obra. El santcugatenc Josep Maria Figueres és l'encarregat de l'espai, que també retrà homenatge a personatges d'altres àmbits com l'economia i la demografia des de la perspectiva històrica. Figueres ha explicat que el blog es nodreix d'escrits sobre la trajectòria dels historiadors però que, com a autor de les entrades, hi incorpora un 'toc personal'.

Josep Ma Figueres

Hi afegeixo el meu toc personal a través dels llibres que he llegit i les relacions que he tingut amb els personatges.


Els historiadors Ferran Soldevila i Antoni Rovira i Virgili seran els protagonistes de les properes entrades del blog, que té com a objectiu recollir la trajectòria d'un centenar de personatges en format antològic. 'Memòria d'Historiadors' és una iniciativa conjunta de la Revista Sàpiens i la Fundació Moret Marguí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.