Valldoreix organitza l'única cursa femenina de 5 milles de Catalunya


  • Comparteix:

La cursa està organitzada per l'EMD i Marathon Catalunya

La cursa està organitzada per l'EMD i Marathon Catalunya

Valldoreix acollirà el dia 30 de maig la primera cursa femenina de 5 milles, l'única d'aquestes característiques que es fa actualment a Catalunya. Aquesta iniciativa, promoguda per l'EMD i l'associació Marathon Catalunya, vol promoure l'esport femení i comptarà també amb una prova femenina a nivell escolar d'una milla.

L'objectiu de l'EMD és continuar potenciant l'activitat esportiva, i en aquest cas, donar un important impuls a l'esport femení. I és que, tal i com posa de manifest una enquesta feta per l'Ajuntament de Sant Cugat, la participació femenina en el món de l'esport és molt minsa.

Així mateix ho explica la vocal d'Esports de l'EMD, Mercedes Rojo, per a qui la lluita per la igualtat ha d'arribar també a aquest àmbit.

Mercedes Rojo

Un dels principals handicaps en l'esport és la participació femenina, i això les administracions ho han de solucionar. En un moment que es lluita per l'integració, cal inicidir en aquest tema.


D'altra banda, la presidenta de l'Entitat, Montse Turu, ha volgut incidir també en la importància de promoure noves activitats a Valldoreix i ha animat a tothom a participar-hi.

Montse Turu

L'EMD continua amb la voluntat d'innovar, però cal la col·laboració de les dones i també dels patrocinadors per tirar-ho endavant.


La primera Cursa Femenina de 5 Milles de Valldoreix serà l'única d'aquestes característiques que es faci actualment a Catalunya, i estarà oberta a dones de totes les edats. Precisament perquè tothom hi pugui prendre part, també s'ha convocat una cursa d'una milla a nivell escolar.

Segons Joaquim Antón, de Marathon Catalunya i coordinador i director de planificació de la cursa de Valldoreix, del que es tracta és que sigui una cursa a l'abast de tothom.

Joaquim Antón

Volem que corrin les filles i les mares, i que els pares les animin des de la barrera. La cursa recorrerà els carrers de Valldoreix i estarà a l'abast de tothom.


Cal destacar també que la voluntat de l'EMD és repetir aquesta curs de forma anual, i en cada edició s'aprofitarà per fer un homenatge a una esportista catalana. Enguany, l'homenatjada serà Kima Cases, guanyadora de diverses maratons a nivell estatal o de Barcelona, entre d'altres.

Les inscripcions per les curses començaran el 12 d'abril, i en el cas de les 5 milles es podran fer a l'EMD o a la seu de Marathon Catalunya i tindran un cost de 8 euros. En el cas de la Milla Escolar, les inscripcions es faran als mateixos centres educatius o a l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.