La cultura popular fa barri a Volpelleres


  • Comparteix:

La cultura popular i tradicional ha omplert de vida aquest matí de diumenge la plaça dels Rabassaires de Volpelleres. Per primer cop, el barri ha acollit una Diada Castellera i Gegantera, que ha servit com a element dinamitzador. Les entitats participants, a més, també n'han tret profit, acostant-se a la ciutadania d'una zona de la ciutat on aquest tipus d'activitats no són habituals. Tant els Gausacs com el Joan i la Marieta han ofert tallers pensats sobretot per a la canalla; després ha estat el torn de les actuacions. Els camises verdes, que s'han acompanyat dels Castellers de Sarrià i dels Tirallongues de Manresa, han descarregat el set de set, el dos de set i el cinc de set.

La trobada ha estat impulsada per l'Associació de Veïns de Volpelleres. La presidenta de l'entitat, Sílvia Vallès, ha apuntat que amb aquesta jornada es vol "involucrar molt més el veïnat amb la cultura catalana". La membre de l'associació Maria Torné ha reivindicat la força de Volpelleres: "Que es vegi que som 10.000 veïns; no volem ser el barri fantasma de Sant Cugat!"

També ha estat una diada estratègica per als Castellers i per als Geganters. El cap de colla dels Gausacs, Santi Pie 'Drogo', ha celebrat portar la tradició a un barri que "encara no havia vist castells mai". En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de l'entitat gegantera, Ferran Ballester, que ha posat en valor el fet d'acostar-se al veïnat de Volpelleres, cosa que propicia que la colla "segueixi creixent".

En un intent per descarregar el quatre de set, els Castellers de Sarrià han caigut. Els serveis sanitaris a la plaça han hagut d'atendre els membres de la colla, afectats sobretot per contusions.

S. Vallès i M. Torné

Una jornada com aquesta involucra molt més el veïnat a participar amb la cultura catalana. / Que es vegi que som 10.000 veïns. No volem ser el barri fantasma.

Drogo i Ferran Balle

Aquest barri encara no havia vist castells mai. No volíem fer castells i marxar i per això ens hem quedat tot el matí. / L'entitat ha de seguir creixent. Necessitem portadors. Venir a Volpelleres ha estat tota una sort.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.