Salvador Brotons passa pel 'Molta Comèdia'


  • Comparteix:

L'actual director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, és el protagonista del programa d'aquesta setmana. Amb ell parlem del concert que el Teatre Auditori acollirà divendres dia 17, en què s'interpretarà un selecció de la sarsuela 'Cançó d'amor i de guerra' de Rafael Martínez Valls i l'Stabat Mater', obra del propi Brotons estrenada al Palau de la Música de Barcelona per l'Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya l'any 1997.

Escolta-ho

Una nova visió d'aquesta seqüència gregoriana llatina dedicada a la Verge Maria en la seva més genuïna presència de mare dolorosa patint el sacrifici del seu fill Jesús, clavat a la creu. En aquesta obra, el nom emprant les dues primeres paraules del poema "Stabat Mater dolorosa/ Iuxta crucem lacrimosa/ Dum pendebat Filius", Brotons l'inicia als Estat Units l'any 1995 i continua tornat a Barcelona fins la seva estrena abans esmentada.

Brotons explica que va procurar deixar de banda moltes versions d'aquest oratori, algunes molt famoses com la de Pergolesi o Dvórak. Així, comença per modificar la seqüència de 12 parts per passar-la a set, establint un missatge molt clar que passa del sofriment que pot produir la vida per trobar la pau i la felicitat en una altra.

En la conversa es tracta també el canvi radical que ha suposat la composició amb la utilització de l'ordinador i la seva forma habitual de treball, que ho combina amb la manual de sempre. "Stabat Mater" de Brotons es la composició 77 del seu Opus que, en la actualitat, entre simfonies, sonates, música de cambra, sardanes, concert per instruments solistes i orquestra, cantates i altres supera les 237 registrades.

En la seva homilia, Eduard Jener tracta del seu "Petit Avignon" que es el claustre del Monestir i zones com la Llotja, la plaça de l'Om o el Passeig del Paga-li Joan on des de fa molt anys es fa música l'estiu i que, sembla, pot quedar sense concerts pels problemes econòmics de l'Ajuntament.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.