La Mirada sobre el Bosc de Volpelleres

El Parc de la Guineu, a Volpelleres / Foto: Joan-Carles de Blas

Cartes dels lectors

Publicat el 30/ago/22 per Joan-Carles De Blas

La polèmica està servida en una part del barri de Volpelleres i concretament a la zona escolar del carrer Dolors Bigas on cohabiten l'escola l'Olivera i els barracons de l'escola La Mirada. L'Ajuntament s'ha vist en la difícil decisió de prendre una part de l'espai públic del Parc de la Guineu per habilitar la zona d'esbarjo dels menors de l'escola La Mirada situada en barracons provisionals que s'han hagut d'ampliar per al proper curs escolar 22-23 a l'espera de la construcció de la nova escola que porta un retard considerable degut al contenciós que encara està sense resoldre amb una part de la ciutadania del barri que defensa la no ubicació en uns terrenys que afectarien l'actual Bosc de Volpelleres.

Mentrestant, els menors de l'escola La Mirada seguiran en barracons i amb l'ampliació de nous barracons, l'actual zona d'esbarjo de la que han gaudit en el curs escolar 21-22, quedarà ocupada per nous barracons per acollir més alumnes. La solució que seguirà la línia de provisionalitat endegada per l'Ajuntament de Sant Cugat tant pel que fa als terrenys on es van ubicar els barracons com a l'espai públic en el qual s'està habilitant una zona d'esbarjo per als alumnes de La Mirada pel curs escolar 22-23, continua generant en els veïns i veïnes que vivim en els carrers Dolors Bigas, Guadalupe Duran i Avel·lina Casadevall una gran indignació. La indignació no és només pel fet de tenir un solar per a equipament ocupat per barracons, ara s'afegeix el fet que en una zona escolar en la qual hi ha centres educatius, llars d'infants, escoles d'anglès, on el nombre de menors durant el període del curs escolar genera un ús intensiu de l'espai públic i de la zona de jocs del Parc de la Guineu, aquest espai es veurà reduït per als veïns i veïnes.

L'entitat SOS Bosc de Volpelleres provocarà que ens haguem de constituir en entitat els veïns i veïnes dels carrers esmentats per tal de demanar SOS Parc de la Guineu. El Parc de la Guineu és l'ase dels cops del barri de Volpelleres on tothom s'atreveix a fer de tot, a muntar des de les fires de la festa major del barri, a fer passar carrils bici sense sentit, muntar festes d'aniversari, fer botellons amb música, trencar el mobiliari urbà del mirador, i com no passejar deslligats els gossos, etc.

Al Parc de la Guineu també hi ha arbres, plantes, conills, pica-soques, coloms, pardals, etc. I els veïns i veïnes de la zona volem que es resolgui d'una vegada per totes el contenciós amb l'entitat SOS Bosc de Volpelleres per tal de construir la nova escola La Mirada i fer les inversions al solar d'equipament on actualment són els barracons i al Parc de la Guineu.

L'ecologisme extrem en defensa del Bosc de Volpelleres sense arribar a consensos amb les administracions en aquest cas malmet una part del barri que és el Parc de la Guineu i tot el seu entorn. Algú ho havia de dir!

JOAN CARLES DE BLAS