Camp de futbol de Volpelleres


  • Comparteix:

Aparcament de cotxes a Volpelleres on el camp de fubtol/ Font: Cugat Mèdia

Aparcament de cotxes a Volpelleres on el camp de fubtol/ Font: Cugat Mèdia

Estimat lector i lectora, em dirigeixo a vostè amb la intenció d'expressar el meu ferm suport a l'ús del camp de futbol de Volpelleres com un espai públic obert i accessible per a tothom. En un moment en què les nostres ciutats enfronten reptes significatius en termes d'inclusió i sostenibilitat, és crucial que aprofitem al màxim els recursos disponibles per crear llocs que beneficiïn tota la comunitat.

Permeteu-me destacar alguns punts clau sobre per què el camp de futbol hauria de mantenir-se com un espai públic:

1. Inclusivitat i Participació Ciutadana:


  • Els espais públics han de ser dissenyats pensant en les persones. La participació ciutadana és essencial per garantir que les necessitats i aspiracions de la comunitat es tinguin en compte. El camp de futbol de Volpelleres pot convertir-se en un lloc on les persones es reuneixin, interactuïn i comparteixin experiències.

  • Convido a considerar l'exemple del parc Pradogrande a Torrelodones, on el disseny col·laboratiu i la participació ciutadana van transformar un espai en desús en un lloc vibrant i acollidor. La inclusió de la comunitat en el procés de disseny és fonamental per crear espais que realment funcionin per a tothom.


  • 2. Naturalització i Benestar:


  • La presència de vegetació i àrees verdes és essencial per a la salut i el benestar de les persones. La naturalització d'espais públics no només embelleix les nostres ciutats, sinó que també contribueix a lluitar contra la crisi climàtica.

  • Projectes com GrowGreen, que promouen solucions basades en la natura per a la regeneració urbana, demostren que la vegetació no només és desitjada per la ciutadania, sinó que també és una eina poderosa per millorar la qualitat de vida.


  • 3. Rebuig de la Transformació en Aparcament:


  • La decisió de convertir el camp de futbol en un aparcament durant els caps de setmana ha generat indignació entre els usuaris. Aquest canvi limita l'accés i la diversitat d'usos de l'espai.

  • En lloc de relegar-lo a un ús exclusiu d'estacionament, hem de considerar alternatives que fomentin la convivència i l'activitat comunitària.


  • En resum, el camp de futbol de Volpelleres té el potencial de ser un espai públic inclusiu, on les persones puguin gaudir d'activitats esportives, trobades socials i moments de relaxació. Insto les autoritats a reconsiderar la seva decisió i a treballar conjuntament amb la comunitat per trobar solucions que beneficiïn a tothom.

    Atentament,

    MARC GARCIA és veí de Volpelleres




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.