100.000 habitants sense art contemporani


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una exposició al Centre d'Art Maristany / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una exposició al Centre d'Art Maristany / Foto: Localpres

Em resulta incomprensible que es tanqui el Centre d'Art Maristany, centre d'art contemporani, en una població que vol arribar als 100.000 habitants i que està regida pel que fou 'conductor' del setmanari 'TOT Sant Cugat'. Resulta inversemblant que amb un alcalde que ha dirigit un periòdic -persona que deuria ser molt propera a la cultura-, en comptes d'endagar una anàlisi per promoure l'art contemporani, es decideixi per tancar l'únic centre específic amb el que compte Sant Cugat.

De referència en l'esmentada publicació del 'TOT Sant Cugat', sabem, alhora, que l'Ajuntament destinarà 2,6 milions d'euros a posar en funcionament el Teatre de la Unió. Que si bé molts desitgem que sigui una realitat, aquesta inversió i les despeses de manteniment que seguiran a la seva obertura no tenen gaire res a veure amb la despesa de 100.000 euros anuals que costa mantenir obert el Centre d'Art Maristany i seguir impulsant l'art contemporani, tant per les exposicions com pels cursos d'art que s'hi imparteixen.

Els que som santcugatencs d'anys ha, n'hem vist moltes i de molt grosses per part dels diferents ajuntaments, i els diferents colors que l'han regit. Els darrers anys, però, i amb la fal·lera de voler assolir la fita dels 100.000 habitants a qualsevol preu, hi ha qüestions que s'han desmadrat. Podem veure construir edificis multifamiliars (cases de pisos) a zones properes a Collserola, estem sofrint una ciutat bruta, i amb els carrers i el seu asfaltat molt deixat, l'hospital que tantes vegades s'ha reivindicat acaba anant a Rubí, una nova escola acaba essent una lluita 'bosc sí o bosc no'. Això sí, qualsevol moguda, cursa, o esdeveniment que ens ompli els carrers els cap de setmana tenen lloc al nostre poble. Com deien, al poble circ i toros.

Desconec què pot costar un estudi per promoure i impulsar l'art contemporani a Sant Cugat, però crec que hauria estat un gran encert fer-ho i que les sales del Centre d'Art Maristany i les activitats artístiques en general es veiessin més concorregudes. El que sí que sé, perquè la premsa se'n va fer ressò, és que al poc d'assolir l'alcaldia, es varen apujar els sous dels regidors, malgrat haver anunciat el dèficit del pressupost municipal.

A on va la cultura de Sant Cugat? Perquè l'urbanisme ja ho veiem, amb els projectes com el de Ca n'Ametller, per fer arribar 100.000 habitants a tocar de l'autopista.

Per si no hi ha prou ments pensants en el nostre consistori, un centre d'art contemporani potser podria estar esponsoritzat per qualsevol Boeringher, Cargill, Roche, Hewlett, Fluidra, Europastri, dels que tenim a la nostra ciutat i, si més no, per qualsevol de les constructores o promotors que van fent créixer els seus beneficis a costa d'anar construint i eixamplant el nostre territori. Aquest suggeriment és gratuït, no passaré minuta a l'Ajuntament.

JOAN VILARDEBÒ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.