Mira-sol batega i cada batec és més potent

Eva Lafuente


Publicat: el 21/gen/16
Opinió| Columnes

La intensitat d'esdeveniments i activitats d'una comunitat veïnal es pot mesurar amb molts indicatius. I, alhora, és també un referent clar de la seva salut com a comunitat. Mira-sol és un alegre bullici digne de ser destacat que no queda només en escuma, sinó que es converteix en un cava ben reposat.

No només parlem de festes majors ni d'ocasions especials, com és la cavalcada de Reis, sinó d'un conjunt estable durant tot l'any. És el nostre caràcter, la nostra forma de ser, ens surt de manera natural. I ens ho hem guanyat a pols, activitat a activitat, dia a dia.

Som una comunitat que bull entre batucades, diables, gegants i capgrossos, bandes de música, equips de futbol, de petanca, de bàsquet, d'handbol, companyies de teatre, tallers d'expressió plàstica, jocs de mots, clubs de lectura, racons de poesia, balls de saló i una successió d'activitats fins a l'infinit.

Som una comunitat sostenible, amb projectes socials d'autogestió ecològica i d'hortets de proximitat.

Som una comunitat artística. Molts són els que pinten i dibuixen el nostre entorn, perquè no hi ha obra més amable i agradable que aquella que representa el nostre poble. Per exemple: a la tardor, el terra és color ocre ple de fulles caigudes dels arbres en contrast amb el blau del cel...

Som una comunitat amb una gran força veïnal, participativa, emprenedora i constructiva de la nostra realitat, que demana el seu lloc en els processos de participació i gestió dels assumptes públics.

La brillantor cultural, lúdica, esportiva, veïnal i de lleure als nostres carrers, a les entitats que composen la nostra xarxa associativa, esportiva i veïnal i als equipaments municipals, és viscuda i és sentida, és comunitat.

Mira-sol batega i ho fa amb molt bona salut i amb molta força. I si batega el seu cor, bateguen els nostres.

El batec és vida i es contagia. No deixem mai de bategar. Perquè a banda de ser cor, som també un dels pulmons de Sant Cugat.

EVA LAFUENTE és vocal d'ERC-MES al consell de barri de Mira-sol