Per què elegim inútils?


  • Comparteix:

francesc.cardoner

Francesc Cardoner

Excandidat del Pacma a la presidència de l'EMD i expresident de l'EMD


Publicat: el 15/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan elegim representants polítics volem -tot i la diversitat social- que siguin capaços de dialogar per tal d'assolir beneficis per al conjunt de la societat. Dialogar no és només negociar, ni tampoc debatre, sinó que és escoltar l'altre per poder construir junts un món millor. Volem persones capaces de descobrir en l'altre aquella peça que complementa els mateixos raonaments, i que ens farà millorar com a persones.

Si un polític no és capaç de dialogar, el que ha de fer és dimitir. A més, per ètica, tampoc no s'hi hauria de tornar a presentar, ja que no és capaç de complir la seva principal funció. En canvi, avui dia, s'hi tornen a presentar i a més obtenen vots; per què elegim persones inútils? Ens enreden amb emocions fent-nos creure que la culpa és de l'altre, però en realitat el que volen és assolir la majoria absoluta per tal de no haver de dialogar amb la diversitat. Convocar eleccions, amb la falsa esperança que potser aconseguiran la majoria, és una manera encoberta d'imposar el seu punt de vista; és una prostitució de la democràcia. La democràcia no és una dictadura renovable cada quatre anys, és un fòrum de diàleg entre persones diverses. No es pot presumir de respectar els drets dels animals i no ser capaços d'entendre'ns entre humans.

Per saber si el poble prefereix eliminar l'impost hereditari o construir el Hard Rock, l'eina democràtica a aplicar és una consulta referendària. Des de fa uns anys tenim la llei de consultes que ho fa possible. Pretendre amb unes eleccions resoldre aquest afer és probablement inútil. No volem polítics que no siguin capaços de dialogar i que fan del seu defecte un estendard contra els altres.

FRANCESC CARDONERS és excandidat del Pacma a la presidència de l'EMD i expresident de l'EMD



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.